Leiesoldatenes fremtid: Borriello


Skrevet av Simen Nordeide
Onsdag 13. juni 2012 kl. 17:14

Har Marco Borriello en fremtid i Juventus?

Da Juventus lånte inn Marco Borriello fra Roma, for €0.5m i januar, ble sportsdirektør Giuseppe Marotta offer for nok en heksejakt. Det faktum at den tidligere Genoa-spissen ankom på lån for en lav sum, var tydeligvis ikke godt nok.

Klubben hadde på dette tidspunktet allerede toppscorer Alessandro Matri, en Mirko Vucinic som enda ikke hadde fått vist fram sine beste sider, Alessandro Del Piero som uke etter uke ble henvist til benken og Fabio Quagliarella som enda ikke hadde funnet formen etter kneskaden fra januar 2011. Ut dørene gikk de tidligere verdensmesterne Vincenzo Iaquinta og Luca Toni.

Borriello ble hentet inn for å være et alternativ til Matri i prima punta-rollen, men møtte motstand fra klubbens supportere allerede fra dag én.

Seks måneder senere, kan vi konstatere at spissen fra Napoli bidro med to mål på ti opptredener i serien. Ikke spesielt imponerende tall, men ett av disse målene var den livsviktige 0-1-scoringen mot Cesena i april.

I mai ble han kronet seriemester for andre gang i sin karriere, men fremtiden i Juventus er fortsatt høyst usikker. I avtalen med Roma står det at Juventus kan kjøpe ut spilleren for €8m, en pris Giuseppe Marotta mener er for høy. Både Antonio Conte og spillergruppa virker å like den fagre spissen.

Det ble tidligere spekulert i at Juventus enten ville forlenge lånet eller diskutere prisen ned mot €4m, men etter det har det vært stille. Det meste tyder på at Borriello må finne seg en ny klubb til sommeren, og Fiorentina skal være veldig interessert.

Om Borriello allikevel skulle være Juventusspiller i løpet av de neste månedene, vil dette nesten garantert bety at Alessandro Matri selges.

Vil du se Bello Marco i Juventus neste sesong?