Seier i ølturneringen


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Fredag 22. august 2008 kl. 11:23

Juventus tok seieren i Trofeo Birra Moretti i går kveld. Motstandere i treningsturneringen var Milan og vertene Napoli.

I den 12. utgaven av Trofeo Birra Moretti var Juventus det sterkeste laget og beseiret både Napoli og Milan etter straffer. Opplegget i denne turneringen er slik at man spiller 45 minutters kamper og uavgjort ved full tid fører til straffesparkkonkurranse.

Mot Napoli i kveldens første kamp stilte Juve slik,

Chimenti; Salihamidzic, Legrottaglie, Ariaudo, De Ceglie; Rossi, Sissoko, Ekdal, Nedved; Amauri, Giovinco

Mye ungt og sprekt, og Juventus var også friskest i løpet av kampen. Amauri hadde kanskje den største sjansen for Il Bianconeri da han ble spilt gjennom av Giovinco. Han klarte dog ikke å få til noe særlig. Napoli hadde ikke så mye å stille med, selv med de tidligere Juventini Zalayeta og Blasi. Det gikk til straffer, og Chimenti skulle bli den store helten. Han reddet De Zerbis forsøk, og det var den eneste straffen som ikke gikk i mål.

Så var det Milans tur å bryne seg på Azzurri, og de røde klarte å gjøre mål. 1-0 endte det etter at talentet Paloschi satte ballen bak Iezzo.

Juventus-Milan ble “finalen”, og Ranieri valgte disse mot Rossoneri,

Chimenti; Salihamidzic, Legrottaglie, Ariaudo, Molinaro; Rossi, Tiago, Ekdal, Nedved; Pasquato, Amauri

Juventus kjørte kampen og skapte sjanse på sjanse. At det ikke ble mål er mer eller mindre utrolig, eventuelt kan det tilskrives Amauri på topp. Igjen skulle det hele avgjøres på straffer. Seedorf, Ariaudo, Brocchi, Chimenti(!), Paloschi, Legrottaglie, Osuji og Pasquato gjorde mål i sine forsøk før Ambrosini bommet og ga Amauri sjansen til å avgjøre. Brassen klarte selvsagt ikke det, og man gikk videre til en og en straffe. Favalli var første mann ut for Milan og Chimenti reddet. Da var alt presset på Molinaro, og forsvareren gjorde ingen feil og avgjorde det hele til fordel for Juventus!

Claudio Ranieri var fornøyd med seieren og veldig glad på vegne ungguttene som fikk sjansen i turnerningen, men litt nervøs for en skade som Nedved pådro seg.

Forza Juve!