Juventus - Napoli 0-2


Skrevet av Simen Nordeide
Mandag 21. mai 2012 kl. 00:31

Napoli vant en dårlig cupfinale i Roma 2-0, etter scoringer av Edinson Cavani og Marek Hamsik.

JUVENTUS
Storari; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner (Pepe ’68), Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia; Borriello (Quagliarella ’73), Del Piero (Vucinic ’68)

NAPOLI
De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Dzemaili, Inler, Hamsik (Dossena ’86), Zuniga; Lavezzi (Pandev ’72), Cavani (Britos ’90)

Det som skulle bli et fyrverkeri av en finale, ble heller en kjedelig forestilling i Roma. Det skaptes lite sjanser og vi har sett begge lagene spille bedre fotball tidligere denne sesongen. Napoli skapte et par halvfarligheter fra innlegg, mens Juventus hadde noen skuddforsøk ved blant annet Del Piero, Marchisio og Borriello.

Like før pause ble imidlertid Juventus snytt for et klokkeklart straffespark. Marchisio ladet til skudd, men Salvatore Aronica fikk plantet en fot i låret til Juventusspilleren. Ingen lyd fra dommer Brighi.

Heller ikke i den andre omgangen ble det bydd opp til dans, og det var forholdsvis rolig. I det 63. minutt kom imidlertid Lavezzi gjennom. Et stykke unna mål og på vei enda lenger bort, men Storari fornektet seg ikke, og feide han ned. Soleklar straffe til Napoli, gult kort til Storari. Edinson Cavani gjorde for en gangs skyld ingen feil fra krittmerket. 1-0 til de lyseblå.

Conte skjønte at han måtte gjøre noe, og gjorde klart et dobbelbytte. Simone Pepe og Mirko Vucinic skulle inn. Ut gikk Stephan Lichtsteiner og Alessandro Del Piero. Sistnevnte for siste gang iført Juventusdrakt. Ikke lenge etter kom også Quagliarella inn for Borriello.

Simone Pepe gjorde et friskt inhopp og hadde en god mulighet til å gjøre balanse i regnskapet, men skuddet som tok en styring i Quagliarella, traff beina til De Sanctis.

Bonucci hadde et godt skuddforsøk, men det ville seg ikke for Juventus. I stedet fikk Napoli en kontringsmulighet, og den utnyttet de til det fulle. Goran Pandev gjennom til Marek Hamsik. 2-0.

Kampen ble avsluttet på en trist (evt. flott for de som ikke kan fordra Salvatore Aronica) måte, da Quagliarella kjørte albuen i ansiktet på Aronica. Murbrekkeren fra Sicilia forsøkte å kvele sin tidligere lagkamerat, før han fikk smake på Quagliarellas albue. Soleklart rødt til Quagliarella.

Det hele endte 2-0, og Napoli vant med det sitt første trofé siden 1990.