Lippi hyller Conte


Skrevet av Simen Nordeide
Mandag 7. mai 2012 kl. 18:03

Antonio Conte og hans mannskap sikret i går kveld Juventus’ første seriemesterskap på seks år. Nå mottar han hyllest fra sin tidligere sjef, Marcello Lippi.

Antonio Conte var kapteinen til Lippis Juventus, som vant Serie A senest i 2002/03. Etter spillerkarrieren valgte Conte å følge i Lippis fotspor. Forrige sesong ledet han Siena til opprykk, og etter det ventet drømmejobben.

“Antonio har gjort det bra, kanskje bedre enn alle andre. Det er mange spillere i laget som ikke hadde vunnet serien tidligere, men så er det også spillere som Del Piero og Buffon som har opplevd både oppturer og nedturer. Juventus har blitt en storklubb igjen,” uttalte Lippi.

Både Giovanni Trapattoni og Marcello Lippi vant Serie A i sine første forsøk som Juventustrener. I går gjorde Conte det samme.

“La oss ikke snakke om likheter mellom meg og Antonio. Dette er et nytt Juventus, med riktig mentalitet. Det er takket være treneren.”

Lippi selv har ikke hatt noen trenerjobb siden Italia røk ut av gruppespillet i VM 2010. Det ryktes imidlertid at han er klar for en siste jobb, og det skal ikke skorte på tilbud.