Juventus 1 – 1 Chiveo


Skrevet av Øyvind Sanden
Søndag 4. mars 2012 kl. 00:05

Paolo De Ceglie scoret sitt første Serie A-mål for Juventus, men det hjalp lite da Chievo ble invitert inn i kampen med åpne armer i andre omgang.

JUVENTUS: Buffon; Lichtsteiner (Del Piero 78’, Barzagli (Bonucci 41’), Chiellini, De Ceglie; Padoin, Pirlo, Marchisio(Caceres 72’) Giaccherini, Matri, Vucinic

CHIEVO: ¬ Sorrentino; Frey, Andreolli, Acerbi, Dramè; Bradley, Rigoni, Sammarco (Hetemaj 64’), Luciano (Moscardelli 64’); Thereau; Paloschi (Vacek 83’)

Dagens første sjanse kom etter bare etter minutt. Giaccherini spilte gjennom Matri som prøvde seg på en håpløs chip mot Sorrentino. Chievo kom til sin første sjanse bare minuttet senere, uten at det var noe spesielt faretruende for Juventus. Hjemmelaget presset på i åpningsminuttene, og flere ropte på straffe etter bare ti minutter. Giaccherini ble spilt inn i feltet med god fart, og etter en tilsynelatende kontakt fra Luciano, gikk mannen i bakken. Dommer Gervasoni ristet på hodet og vinket spillet videre.

Dagens første mål kom etter et døyt kvarter. Pirlo slo inn et godt frispark fra venstrekanten. Chiellini kom først på ballen og headingen hans traff først stolpen før den gikk innom hanskene til Sorrentino før den spratt ut igjen i feltet. Der var De Ceglie på rett sted til rett tid, og kunne enkelt heade inn sitt første Serie A-mål for Juventus. 1-0!

Bortelaget var kommet til Torino for å hente poeng, men i førsteomgang så det tøft ut. Paloschi spilte en fin ball inn til Thereau som lå og lurte i feltet. Franskmannen mistet derimot fotfeste i det han skulle ta kontroll over ballen, og gikk i bakken mens Buffon kunne plukke opp ballen.

Juventus prøvde å presse på for å øke ledelsen, og dermed økte skuddfrekvensen. Vucinic prøvde seg blant annet med et skummelt skudd fra kanten av sekstenmeteren, men forsøket gikk like utenfor. Det hadde vært en stille kamp for Simone Padion så langt, men fem minutter før pause vakte han oppsikt. 20 meter fra mål ladet han kanonen, og et godt plassert skudd presset Sorrentino til sitt beste for å redde skuddet.

Etter 40 minutter gikk Barzagli går ut med en skade, og ble erstattet av Bonucci.

Chievo er smått kjent for å være god på kontringer, og 43 minutter inn i omgangen kom de flygende eslene på nettopp en god kontring. Rigoni spilte fri Paloschi på høyrekanten som la hurtig inn til Sammarco foran kassen. Han fikk avsluttet på direkten, men forsøket gikk like ved siden av stolpen.

Giaccherini var farlig frempå igjen like før pause. En presis gjennombruddspasning av innbyttede Bonucci fant Giaccherini på vei gjennom mot mål. Den kortvokste kanten valgte å skyte på det første touchet, og skuddet gikk rett i nettveggen. Foran mål ristet en oppgitt Matri på hodet.

1-0 til pause.

Etter pause virket Juventus svakere, og lot bortelaget komme mer og mer inn i kampen. Kort tid etter hvilen fikk Chievo en god mulighet fra et frispark i god posisjon. Midtstopperen Acerbi fyrte av fra 25 meter, og Buffon måtte ut i full strekk for å redde skuddet.

Juventus prøvde å svare, og denne gangen fikk Padoin sin andre sjanse for dagen. Han mottok ballen på kanten av sekstenmeteren, og etter et par vendinger fikk han til slutt skutt. Sorrentino reddet nok en gang.

Ledelsen til Juventus skulle dessverre ikke vare evig, til tross for at Conte prøvde å ro hjem seieren ved å bytte Marchisio med Caceres. Et kvarter fra full tid smalt det. Moscardelli kom nedover kanten, og fikk lagt inn en lav ball. Innlegget gikk gjennom hele feltet, men på sekstenmeteren ventet Dramè. Venstrebacken fikk skutt, og ballen gikk via Bonucci på som sto på streken og i mål. 1-1!

Del Piero ble kastet inn til fordel for Lichtsteiner i håp om å redde seieren. Juventus hadde dårlig tid, og det ble paniske tilstander på Juventus Stadium. Pirlo fikk et skudd blokkert, mens Del Piero og Vucinc viste frem fine tekniske detaljer i jakten på et siste mål. Like etter de 90 minuttene var passert, sendte Pirlo av gårde et flott skudd fra 25 meter. Skuddet hadde god fart og retning, men Chievos sisteskanse reddet mesterlig.

Fem minutter på overtid blåste Gervasoni av for siste gang. Juventus har nå spilt uavgjort i fire av de siste fem kampene, og står nå med totalt tolv uavgjorte i løpet av sesongen.