Bologna - Juventus, 12.02.2012 kl.20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Fredag 10. februar 2012 kl. 22:25

Etter en opptur i midtuken står en vital kamp for tur, i det Juventus tar turen til Bologna og Stadio Dall’Ara i en kamp hvor kun tre poeng er godt nok.

Dersom det blir kamp, da. Det skal nemlig være kaldt i Italia i helgen, og først i løpet av morgendagen vil det bli tatt en beslutning på hvorvidt kampen spilles eller ikke. Det er heller ikke utenkelig at den kan bli flyttet til et tidligere tidspunkt på dagen. Uansett er det tre poeng som gjelder denne helgen, i hvert fall med tanke på at Udinese og Milan møtes i morgen kveld til toppkamp på Friuli.

Tilbake til kampen, så er Juventus som kjent fortsatt ubeseiret, som eneste laget i Europas toppligaer. En stor prestasjon, der laget etter triumfen i Milano tok rekken opp i 26 kamper uten tap. Sist vertene slo Juventus stod det november 1998 på kalenderen, i en kamp hvor Michele Paramatti, Giuseppe Signori og Davide Fontolan noterte seg for scoringer. Siden den gang har Juventus vært ubeseiret på Dell’Ara i 11 matcher, 9 i Serie A. I disse kampene har Juventus hatt 5 kamper uten baklengs, og med tanke på lagets solide forsvarspill står Bologna overfor en stor, stor oppgave. Det skal likevel sies at selv om dagens Bologna kjemper om nedrykk, har de for øyeblikket sesongens beste rekke med kamper uten tap. 4 uavgjort og 1 seier er ståa før de søndag kveld møter Serie As beste fotballag.

For Juventus er det ikke ventet at Conte gjør de store endringene i forhold til forrige seriekamp mot Siena. Pepe sliter med en ankelskade, og det er ventet at Giaccherini tar plassen hans. Med tanke på sistnevntes form den siste tiden, hadde han sannsynligvis blitt valgt uansett. Videre er det vanskelig å bli klok på om han vil velge 4-3-3 eller 3-5-2, men det er uansett sannsynlig at disse elleve blir å finne fra start.

Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie; Vidal, Pirlo, Marchisio; Giaccherini, Matri, Vucinic

For Bologna og Piolis del blir Di Vaio en av mennene å sette sin lit til, som alltid i kamper mot goda lag. Klok og rutinert er han en farlig spiller, spesielt når motstanderen presser oppover for å jage scoring. Han skal likevel gjøre en av sine bedre kamper om han i det hele tatt skal snuse på mål mot Barzagli -Italias beste stopper om dagen. Ellers er også Ramires en mann å passe på offensivt, mens Pirlo nok må forvente et par trøkker fra Mudingayi, belgeren med gult kort i omtrent annenhver kamp.

Gillet; Raggi, Portanova, Antonsson; Garics, Perez, Mudingayi, Morleo; Ramirez, Diamanti; Di Vaio

Til slutt er det bare å melde om at kampen vises på Canal+ Sport 3 og Canal9, og avspark, dersom det blir kamp, er klokken 20.45. Ta gjerne turen innom forumet før, under og etter kamp for livlig diskusjon.

Forza la magica Juve!