Chievo - Juventus, 16.10.11, kl. 1500


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Fredag 14. oktober 2011 kl. 22:16

Etter en god seriestart og en kort landslagspause, går turen for våre alles helter nå til vidunderlige Verona. En av de mest populære turistbyene i Italia, mest kjent kanskje gjennom Shakespeares Romeo & Julie, den har svenske farger og et storlag, Hellas Verona, som trekker flere tilskuere i Serie C enn bydelslaget Chievo Verona i Serie A.

Chievo ligger hittil på en åttendeplass i Serie A, kun tre poeng bak ledende Juventus. De flyvende eslene har levert varierende resultater så langt denne sesongen, de tapte for Parma, men slo Napoli, og spilte uavgjort mot Cesena og nyopprykkede Novara. Chievo har ingen skader eller suspensjoner å bekymre seg for, det er forventet at Di Carlos lag vil stille slik på søndag,

Sorrentino; Sardo, Morero, Cesar, Jokic; Vacek, Rigoni, Hetemaj; Sammarco; Pellissier, Théréau

Verdt å merke seg er naturligvis Pellissier. Han har to mål hittil i sesongen, det samme som Serie B-helten Moscardelli. Sistnevnte ventes å starte på benken på søndag. Midtbanen ser ikke spesielt sterk ut, men man kan godt følge litt ekstra med på Luca Rigoni. Forsvaret er jevnt besatt, mens den andre store stjernen i laget er i målet. Sorrentino har fortsatt storspillet fra de siste årene og er etablert som en meget stødig målmann i Serie A. Treneren Domenico Di Carlo er for øvrig kjent for å ha trent Mantova i 2006/07, laget som er det første i historien til å slå Juventus i Serie B.

For Juventus, og Antonio Contes, del mangler som vanlig Iaquinta. Det er det. Man er fortsatt ubeseiret under den nye og hårfine treneren, og følgende skal forsøke å fortsette de gode resultatene.

Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Marchisio, Pirlo; Krasic, Vucinic, Del Piero, Pepe

Krasic og Pepe kommer nok til å være mer vingtyper på midtbanen enn rene spisser, men man kan sikkert forsvare å kalle formasjonen for 4-2-4. Barzagli, Marchisio og Pirlo har stått fram i serieåpningen, mens man nok ikke har levert som forventet foran mål. Med spisser av det kaliberet Conte mønstrer er det ikke godt nok med ett mål fra Vucinic og ett fra Matri. Marchisio har laget flest hittil, med sine tre.

På søndag skal solen skinne over Veneto, men det skal være relativt kjølig. Ikke norsk-vinter-kjølig, men opptil 15 grader. Byen er på UNESCOs liste over verdensarvsteder, og vil være et fint sted å tilbringe helgen for gutta fra Torino. På søndag går det hele av stabelen, på Stadio Marc’Antonio Bentegodi kl. 1500. Andrea De Marco dømmer og Espen Ween kommenterer, på Canal+ Fotball.

Forza Juve!