Med en kaptein i lekehumør og en visekaptein tilbake på banen for første gang siden juni, sikret Juventus seg enkelt avansement i Coppa Italia i kveld.

Buffon; Sørensen, Bonucci, Chiellini, Grosso (Grygera ’46); Krasic, Melo, Marchisio, Pepe; Del Piero (Motta ’90), Toni (Aquilani ’18)

CATANIA
Campagnolo; Spolli (Strumbo ’90), Augustyn, Silvestre, Marchese; Sciacca, Delvecchio; Mascara (Gomez ’73), Ricchiuti, Martinho (Pesce ’76); Antenucci

Allerede i går var det klart at Gianluigi Buffon ville vokte buret, og kanskje var det dette som inspirerte Juventus i dagens åttendelsfinale mot Catania.

Juventus stilte med et klart sterkere lag enn gjestene fra Sicilia, og styrte kampen, som forventet. Catania fikk allikevel den første sjansen etter en corner, men headingen gikk langt over buret til Buffon. Kun ti minutter etter dette måtte dessverre Luca Toni forlate banen med en kneskade. Dårlige nyheter for et lag som allerede har to spisser på skadestua. Alberto Aquilani kom inn.

Og det var han som skulle få Juventus første sjanse. En corner ble halvveis klarert av Cataniaforsvaret, men Claudio Marchisio sendte ballen inn i feltet igjen med en fantastisk chip. Der kom Aquilani og prøvde å dytte ballen forbi Campagnolo, men forsøket var altfor dårlig.

Etter 35 minutter kom heldigvis målet. Del Piero hadde lekestue med Augustyn i Cataniaforsvaret, og etter ikke mindre enn fire innleggsfinter, sendte omsider Del Piero ballen forbi polakken. På bakre kom Milos Krasic og satte ballen kontrollert i mål. 1-0.

Like etter fikk Juventus en ny eventyrlig mulighet, etter en magisk pasning fra Del Piero. Kapteinen så Marchisio sitt strålende løp, og plutselig var Torinogutten alene med Campagnolo. Touchen var dessverre altfor dårlig, da han prøvde å runne keeperen, og ballen gikk ut til utspark.

Stort mer skjedde ikke i omgangen, og Carmine Russo kunne sende lagene i garderoben.

Juventus startet best i andreomgang også, og ble snytt for en klar straffe tidlig. En corner fra Del Piero ble stusset videre mot mål av Chiellini på første stolpe. Ballen traff Martinhos hånd som holdt fast i stanga, og spratt ut til ny corner. Ingen straffe, til tross for protester fra Juventus.

Rettferdigheten skulle allikevel seire på den påfølgende corneren. Nok en gang fant Del Piero skallen til Chiellini, og stopperen forlenget ballen bakover i feltet denne gangen. Der stod Simone Pepe helt alene, og prikket enkelt inn 2-0.

Like etterpå fikk Simone Pepe æren av å forære Del Piero med en flott ball og påfølgende scoring, men målet ble annullert for offside. Del Piero var ikke offside, så om det var en korrekt avgjørelse må det ha vært Pepe som var på feil side av Catanias forsvar.

Stort mer skjedde ikke, annet enn et lite trykk fra Catania. Gjestene var altfor dårlgie foran mål, og maktet ikke overliste Buffon, som også dro fram to redninger av høy klasse.

Del Piero var strålende hele kvelden, og et par minutter før slutt ble han erstattet av Marco Motta, det til stående applaus. Kapteinen tok seg god tid, og gikk helt tilbake til Buffon for å gi han kapteinsbindet (selvfølgelig opp-ned, så det stod “01” og ikke “10”).

Juventus er dermed videre til kvartfinalen i årets Coppa Italia. Der venter vinneren av Roma – Lazio, en kamp som spilles neste onsdag.