Juventus - Lech Poznan 3-3

Skrevet av Simen Nordeide
Torsdag 16. september 2010 kl. 21:48

Juevntus kom tidlig under 0-2, men etter Del Pieros drømmescoring til 3-2 virket det som at Juventus ville ro seg til seier allikevel. Artjoms Rudnevs ville det annerledes.

JUVENTUS

Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Motta ’45); Krasic, Melo, Sissoko, Lanzafame (Pepe ’56); Iaquinta (Marchisio ’80), Del Piero

LECH POZNAN

Kotorowski; Wojtkowiak, Djurdjevic, Arboleda, Henriquez; Kikut (Wilk ’81), Krivets, Injac, Peszko (Wichniarek ’75); Stilic (Tshibamba ’81); Rudnevs

Etter fire seiere av fire mulige i de innledende rundene i Europa League, var det forventet at rekken skulle utvides til fem på rad i dag. Juventus viste at de spillere på et høyere nivå enn sine mindre kjente motstandere, men verken Lanzafame eller Del Piero klarte å overliste polakken i Lech Poznan-buret.

I stedet var det Lech som tok en svært overraskende ledelse, da toget Melo meide ned Sergiy Krivets i boksen etter en kontring. Artjoms Rudnevs sendte Manninger og ballen i hver sin retning, og polakkene ledet 0-1, til stor begeistring for de tilreisende supporterne.

Juventus forsøkte å få en utligning, men forsøkene var ikke gode nok, og etter 31 minutter kunne Rudnevs pirke inn sin andre for dagen, etter at ingen klarte å klarere ballen i Juventus’ sekstenmeter. 0-2.

Det så ut til at gjestene kunne gå til pause med en svært imponerende 0-2-ledelse, men på overtid av første omgang fikk Giorgio Chiellini ballen servert på et sølvfat av motstanderen, og han kunne enkelt sette inn reduseringen. Lech Poznan til pause med 1-2-ledelse.

Fem minutter etter hvilen var det på ny likt i Torino. En corner fra Alessandro Del Piero ble omgjort i mål av pannebrasken til Chiellini. Chiellini – Rudnevs 2-2.

Etter Juventus’ utligning var på ny optimismen tilbake, og etter 68 minutter kom 3-2. Alessandro Del Piero druste til fra nærmere 30 meter, og kveldens vakreste scoring var et faktum. Del Pieros tredje mål i årets Europa League.

Juventus marsjerte mot seier, men i det 91. minutt fikk de tilreisende på ny noe å juble for. Rudnevs fyrte løs fra 25 meter, og 3-3-scoringen var et faktum. Et utrolig resultat for gjestene fra Polen, som neppe hadde forventet å reise hjem fra Torino med ett poeng i bagasjen.

Det andre oppgjøret i gruppa endte med 2-0-seier til Manchester City borte mot Red Bull Salzburg.