Juventus - Sampdoria 3-3

Skrevet av Simen Nordeide
Søndag 12. september 2010 kl. 19:09

Et fyrverkeri av en fotballkamp endte med seks mål – tre til hvert lag – da Sampdoria gjestet Juventus i ettermiddag. Etter vertenes andre omgang å dømme kan dette karakteriseres som et ran, men man var heldige som hadde 1-1 til pause.

JUVENTUS

Storari; Motta (Grygera ’76), Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Krasic (Iaquinta ’78), Melo, Marchisio, Pepe (Aquilani ’78); Del Piero, Quagliarella

SAMPDORIA

Curci; Zauri, Gastaldello, Lucchini (Volta ’79), Ziegler; Semioli (Marilungo ’68), Palombo, Dessena; Koman (Obiang ’58); Cassano, Pozzi

Begge lag åpnet positivt – dog med mye balltap – og skapte sjanser, men det var gjestene fra Genova som stod for de største. Den første var det riktignok Alessandro Del Piero som fikk, da han driblet av seg to mann før han fyrte av skuddet, men Daniele Gastaldello fikk blokkert til en corner.

Etter 20 minutter var plutselig Nicola Pozzi alene gjennom med Marco Storari, etter at Felipe Melo lekte Bambi, men en strålende redning fra Storari forhindret gjestene fra å ta ledelsen.

Cassano og Quagliarella hadde også hver sin sjanse til å sende sine respektive lag i føringen, men vi måtte vente til det 36. spilleminutt før målet kom. Antonio Cassano slo en lav ball ut på sekstenmeteren, Koman hoppet over ballen og Nicola Pozzi satte inn 0-1.

Sampdoria var det beste laget i første omgang, men like før pause fikk Juventus utligningen de så sårt trengte. Et innlegg fra høyre ble headet bakover i feltet av Milos Krasic, der kom Claudio Marchisio og banket inn utligningen. Pause, 1-1.

Første omgang var preget av shaky forsvarsspill fra Juventus, en Cassano som fikk altfor mye rom, Palombo som gjentatte ganger ble tillatt å slå crossballene sine og en Felipe Melo som strødde feilpasninger som om det var Sampdoria som betalte lønna hans.

Andre omgangen startet forrykende for Juventus, og det var tydelig at Luigi Del Neri hadde sagt ett og annet til gutta i pausen. 50 minutter var spilt, da Simone Pepe sendte hjemmelaget i føringen med sitt første mål for Juventus. Et fantastisk innlegg fra Krasic gikk innom foten til Gastaldello, men Gianluca Curci vartet opp med en stor redning. På returen hadde han derimot ingenting å stille opp med, da Simone Pepe fikk en enkel jobb med å prikke ballen over linja. Det skal dog sies at Quagliarella burde ha satt ballen inn før Pepe, og det kunne også minne om en aldri så liten offside.

Juventus var flere klasser over Sampdoria i alle spillets faser, og etter timen spilt fikk Krasic en kjempesjanse til å øke til 3-1. Serberen vant ballen på midtbanen, skrudde på turboen, og var plutselig alene med Curci. Avslutningen stod dessverre ikke i stil med forarbeidet, og da skjedde det som så ofte skjer.

64 minutter, Angelo Palombo chipper gjennom Cassano etter en corner, og Storaris fingertupper er ikke nok til å forhindre Sampdorias spiller nummer 99 å utligne til 2-2.

Juventus stod allikevel fram på ny, og kun få minutter etter utligningen var den gamle damen på ny i føringen! Simone Pepe utfordret fra venstrekanten, skjøt ballen i stolpen, og på returen fikk Fabio Quagliarella en enkel jobb med å sende vertskapet i føringen for andre gang i kampen.

Men på ny klarte Juventus å rote bort ledelsen. Innbytter Marilungo fikk slå et innlegg fra sin høyrekantposisjon, og inne i feltet hadde Nicola Pozzi lurt seg inn mellom Chiellini og Bonucci, og det stod 3-3.

Juventus hadde flere sjanser til å sette ball nummer fire i målet, men verken Iaquinta eller Melo klarte å lure ballen mellom stengene. Kampen ebbet ut i 3-3, et resultat gjestene fra Genova må si seg mest fornøyd med, spesielt etter andreomgangen.