Inter vant Trofeo TIM

Inter viste seg å være det sterkeste laget over tre kamper fredag kveld, og kunne til slutt heve trofeet.

Inter – Juventus

Cesar; Maicon, Lucio, Materazzi; Chivu; Nwankwo, Cambiasso; Obinna, Sneijder, Pandev; Eto’o

Manninger; Grygera (Motta), Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Pepe, Melo, Sissoko, Lanzafame; Del Piero, Trezeguet

Den første kampen var preget av dårlig tempo og lite sjanser. Juventus sprudlet ikke akkurat offensivt, og midtbaneduoen med Sissoko og Melo stod ikke for noe som kunne minne om forløsende pasninger.

Begge lag hadde noen mindre sjanser hver – blant annet et frispark fra Del Piero fra 20 meter – men det skulle ikke bli mer enn ett mål. Inter fikk et feilaktig frispark på egen halvdel, pumpa ballen opp, og den havnet til slutt hos Wesley Sneijder, som på magisk vis skrudde ballen i krysset bak en sjanseløs Alex Manninger.

Milan – Juventus

Amelia; Abate, Nesta, Bonera, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Oduamadi; Ronaldinho, Borriello

Storari; Motta, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Pepe, Melo (Sissoko), Marchisio (Ferrero), Lanzafame; Diego, Amauri

Juventus var langt bedre mot Milan enn mot Inter. Sjanse på sjanse ble rullet opp, men en fantastisk Marco Amelia i Milan-buret avverget 100 %-sjanser fra både Diego og Lanzafame, og det var et ran da Ronaldinho sendte Milano-klubben i ledelsen halvveis ut i kampen. En fin stikker fra unge Oduamadi til Ronaldinho som på vakkert vis satte ballen i Storaris lengste hjørne.

Men skulle få sitt fortjente mål. Godt spill og en nydelig stikker fra Lanzafame inn i boksen til Diego som enkelt prikket kula forbi Amelia. Amauri fikk også en kjempesjanse etter at Amelia og Bonera rotet det til, men den italienske landslagsspissen klarte ikke å sette ballen i mål, og det gikk til straffekonk.

Ronaldinho, Trezeguet, Borriello, Diego og Pirlo satte alle sine straffer, men Pepe bommet på Juventus’ tredje. Nesta scoret deretter på sin, og Amauri var nødt til å score for at Juventus fortsatt skulle ha sjansen til seier, men det gjorde han ikke, og Milan vant straffekonken 4-2.

Milan – Inter

Ingen klarte å score i ordinær tid da de to Milano-klubbene møtte hverandre, og hele Trofeo TIM skulle dermed avgjøres på straffer. Den konkurransen vant Inter 3-2, etter straffemiss fra Flamini, Inzaghi, Ronaldinho, Mancini og Stankovic.

Inter vant dermed Trofeo TIM 2010.

Postet i