Juventus - Sturm Graz 1-0

Skrevet av Simen Nordeide
Fredag 27. august 2010 kl. 00:18

En fantastisk scoring fra Alessandro Del Piero sikret Juventus avansement i Europa League. Sturm Graz hadde sine muligheter i første omgang, men i andre omgang var det kun ett lag på banen.

Med Trezeguet og Diego på vei ut dørene var det to mindre strenger å spille på offensivt for Luigi Del Neri. Dette gjorde at hele fem spillere fra Primavera var med i troppen, men kun tre av dem (Buchel, Giandonato og Boniperti) var med på benken.

Storari; Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Pepe, Sissoko, Melo (Giandonato ’85), Martinez; Del Piero, Amauri (Lanzafame ’43)

Sturm Graz gjorde et par justeringer fra forrige møte:

Gratzei; Standfest, Burgstaller, Schildenfeld, Pürcher; Ehrenreich (Kainz ’62), Weber, Kienzl, Bukva (Klem ’71); Kienast, Szabics (Haas ’61)

Juventus visste at man måtte slippe inn to mål for å ryke ut av turneringen, og dette så man tydelig i starten. Man virket ikke kjempeentusiastiske i angrep, og Sturm Graz fikk lov til å holde ballen i laget.

Begge lag hadde flere halvsjanser ved blant annet Roman Kienast og Amauri, men begge lags keepere slapp med skrekken. Etter halvtimen spilt fikk dog Sturm Graz en kjempemulighet, da Imre Szabics plutselig var helt alene. Litt skrått valgte han å skyte framfor å spille på tvers til Kienast, men skuddet traff stanga og spratt ut. Kjempemulighet for gjestene til å virkelig få troa på avansement.

Del Piero startet kampen svært bra, men etter 30 minutter hinket makkeren hans, Amauri, av banen med noe som kunne ligne en strekk i hamstrings. Han kom dog tilbake på banen, og etter 38 minutter var han vitne til vakkert spill mellom Marco Motta og Del Piero, men kapteinens avslutning traff innsiden av stanga.

Etter 43 minutter var Amauri ferdig, og Lanzafame kom inn. Han rakk allikevel ikke å sette noe preg på resten av omgangen, som ebbet ut i 0-0.

Sturm Graz visste at de måtte ha to scoringer for å kunne ta seg videre, men i andre omgang hadde de rett og slett ikke noe å stille opp med. Etter 49 minutter ble et vakkert angrep avsluttet håpløst av Lanzafame, som sleivet ballen utenfor fra tolv meters hold.

Fire minutter senere skulle dog målet komme, og hvilket mål det var! En crossball fra Felipe Melo ble tatt ned av Del Piero på sekstenmetersstreken, helt nede ved dødlinja. Il Pinturicchio danset bort oppasseren sin, før han vakkert banket ballen i motsatt kryss. Fantastisk scoring av Del Piero, og 1-0!

Juventus dominerte andre omgang fra start til slutt, men verken Simone Pepe eller Leonardo Bonucci klarte å få ballen inn i nettet da sjansen bød seg. Etter 80 minutter trodde alle at Giorgio Chiellini skulle øke ledelsen til 2-0, men en fantastisk redning fra Gratzei i østerrikernes mål nektet Chiellini å tegne seg på scoringslisten.

Stort mer skjedde ikke i kampen, og Juventus vant 3-1 sammenlagt, og er med det klar for Europa Leagues gruppespill. Trekningen finner sted i Nyon i morgen kl. 13.00, og kan følges direkte på UEFAs hjemmesider og Eurosport.