En fortreffelig februar-måned

Februar ble en ytterst fortreffelig måned for Juventus Primavera, hvor Immobile og resten av gutta sørget for nok en triumf i det som av mange regnes som verdens største ungdomsturnering, Torneo Viareggio, eller Coppa Carnevale som den også kalles.

Viareggio

Som de fleste sikkert har fått med seg nå, så vant altså Juve den 62. utgaven av Torneo Viareggio. Immobile ble den store helten med sine 10 mål på de seks kampene han spilte i. Han ble dermed turneringens toppscorer, og ble også kåret til turneringens beste spiller. Mer om Viareggio finner du i forumet og i artikkelen som omhandler turneringen.

Serien

I serien ble det bare spilt to kamper denne måneden på grunn av Viareggio. I den første kampen møtte man Sassuolo borte, som man allerede hadde slått en gang i februar i kvartfinalen av Coppa Carnevale. Da endte det 1-0 etter mål av Belcastro, akkurat som det gjorde da lagene møttes i serien i høst.

I seriekampen ble det derimot en større seier, da et hattrick fra Sebastians større lillebror, Giuseppe Giovinco, sørget for 3-0 og 3 nye poeng i jakten på Trofeo Giacinto Facchetti. Flere av lagets beste spillere ble hvilt denne kampen, deriblant Ciro Immobile, som fylte 20 år samme dag.

Den andre kampen var borte mot Modena, som Luciano Brunis menn slo 3-0 i høst etter to mål av Rossi og ett av Belcastro. Denne gangen ble det 2-0 i favør Juventus, da Giovinco fulgte opp sin hattrick fra forrige kamp med nok et mål helt på tampen av første omgang. Yago Falque scoret det andre målet ti minutter før slutt, og sørget for at Juve avslutter måneden åtte poeng foran Sampdoria som spilte uavgjort i begge sine kamper.

Kamper spilt i februar

Viareggio:
01/02: Juventus – Legia Warszawa 3-0
03/02: Juventus – Vicenza 4-0
05/02: Juventus – Livorno 4-0
09/02: Juventus – Cesena 3-1
11/02: Juventus – Sassuolo 1-0
13/02: Juventus – Atalanta 2-0
15/02: Juventus – Empoli 4-2

Serien:
20/02: Sassuolo – Juventus 0-3
27/02: Modena – Juventus 0-2

Månedens målstatistikk

Det ble en målrik måned, hvor man scoret totalt 26 mål og slapp inn bare tre baklengs.

10 Immobile
4 Belcastro, Giovinco
3 Fischnaller, Yago
1 Libertazzi, Alcibiade

Kommende kamper i mars

Mars kan bli en meget avgjørende måned for ungguttene våre. I serien åpner de med derby mot Torino, og avslutter på hjemmebane med returoppgjøret mot vår sterkeste konkurrent Sampdoria. De skal også spille Primavera TIM Cup, hvor de møter Palermo over to oppgjør i semifinalen. Palermo er regjerende seriemester, og kan bli meget tøff motstand. I den andre semifinalen møtes Empoli og Milan, og veien til trofeet kan bli meget tøff.

Serien:
06/03: Juventus – Torino (3-1)
13/03: Parma – Juventus (1-3)
20/03: Juventus – Grosseto (4-1)
27/03: Juventus – Sampdoria (0-2)

Resultat fra sesongens første oppgjør i parentes.

Cupen:
10/03: Palermo – Juventus
17/03: Juventus – Palermo

Postet i