Juventus 0 – 2 Palermo

Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 28. februar 2010 kl.23:17

Denne sene februarkvelden tok Juventus imot Palermo hjemme på Stadio Olimpico, i en svært viktig kamp mellom to lag som var naboer på tabellen før oppgjøret. Etter en positiv start på kampen endte det som sist, nemlig med jubel og mål til de rosa.

Det var stilt store forventninger til denne kampen, som av mange ble omtalt som en av flere seks-poengskamper som er i vente. Juventus hadde hjemmefordel, og ble dermed sett på som den største favoritten. De viste seg imidlertid å komme til kort, og Zaccheronis ubeseirede statistikk som Juventustrener fikk seg et realt knekk. Juventus har igjen misbrukt en viktig kamp, og befinner seg nå på sjetteplass. Nok en gang.

Fra start valgte Alberto Zaccheroni følgende elleve:
Manninger; Grygera, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie (Grosso ’80); Candreva, Melo, Sissoko; Diego (Zebina ’90); Trezeguet, Del Piero (Paolucci ’90)

På motsatt side stilte Delio Rossi med dette mannskapet:
Sirigu; Cassani, Kjær, Bovo, Balzaretti; Migliaccio (Blasi ’86), Liverani, Nocerino; Pastore; Miccoli (Budan ’81), Hernandez (Cavani ’69)

Første omgang

Den første omgangen i småkalde Torino startet litt rufsete, og allerede etter fem minutter pådro Candreva seg et idiotisk gult kort for en alt for sein takling. Etter hvert festet imidlertid Juventus grepet om ballen og etablerte et visst press. Syv minutter inn i kampen ble Candreva spilt frem av Diego, men skuddet gikk dessverre i blokken. Presset fortsatte, og etter 21 minutter var det nok en gang Candreva som fikk sjansen. Han så at keeper stod et stykke ute, og prøver på frekt vis å skyte i korthjørne. Palermos keeper, Sirgu, reagerte heldigvis for Palermo i tide og fikk sendt den ut til corner.

I det 25 minutt kom Juventus fremover nok en gang, og denne gang var det Trezeguet som spilte Diego vakkert fri på seksten meter. Dessverre var brasilianerens avslutning både svak og dårlig plassert, og Sirgu kunne enkelt plukke opp den løse ballen. Mot slutten av omgangen girte Juventus ned et hakk, og Palermo begynte å skape litt. Først spilte Pastore vakkert frem Cassani, som slo førtifem grader ut mot Miccoli. Men den tidligere Juventusspilleren sklei, og endte tilslutt opp med å skyte i blokken. Nocerino fikk nesten en mulighet rett etter, men Manninger var våkent ute og snappet ballen .

Så mye mer skjedde ikke de siste minuttene av denne omgangen, og lagene gikk målløs til pause – et resultat Palermo nok var mest fornøyd med. Juventus hadde mye ball, men kom seg aldri til de virkelig store sjansene.

Andre omgang

Den andre omgangen startet som den første med mye spill frem og tilbake. Først ble Diego tatt i feltet, men dommeren snudde seg korrekt vekk og vinket spillet videre. Få minutter seinere kom Juventus igjen fremover. Denne gang var det et innlegg som gikk via en Palermospiller og fant en umarkert Sissoko på tyve meter, som smalt til på hel-volley. Dessverre gikk det som man skulle tro, til dødball.

Palermo viste seg å være farlig de få gangene de kom helhjertet fremover, og etter 55 minutter var det Pastore som fikk en stor sjanse. Han ble spilt vakkert fri, men fra skrått hold avsluttet han rett på Manninger som fikk slått unna til hjørnespark. I det 60. minutt var Palermo igjen i angrep, og denne gang falt ballen ned hos Miccoli. Den tidligere Juventusspilleren gjorde ingen feil da han viste frem sin fine teknikk, og prikket ballen utagbart og vakkert i lengste kryss. Et virkelig kremerhus fra Fabrizio! 1-0, litt mot spillets gang.

Juventus hadde imidlertid ikke tenkt å gi opp, og man gikk direkte fremover igjen. Fem minutter senere, i det 65. minutt, fikk Cannavaro foten på en retur og sendte den forbi keeper. Han og resten av Juventus startet feiringen, men til ingen nytte. Til tross for at linjedommer forholdt seg passiv, valgte dommer å annulere målet på grunn av Del Piero som stod bak offsidelinjen. Like etter var det den andre stopperen sin tur til å presentere seg, men Chiellinis hel-volley fra seksten meter endte i nettveggen. Juventus kom stadig nærmere enn utligning.

Det neste som skjedde var at Cavani ble satt innpå, og han presenterte seg allerede få minutter senere. Palermo kom stormende fremover, og fra tuppen av sekstenmeteren drog Cavani lekkert av De Ceglie. Heldigvis for Juventus gikk skuddet like over.

Videre ble målscorer Miccoli tatt ut og erstattet av Budan. Dette viste seg å være et lurt bytte fra Delio Rossis side, for like etter snappet Budan opp et elendig tilbakespill fra Grygera, og spaserte på småguttevis ballen i mål. Horribelt av tsjekkeren, og Palermo kunne enkelt øke ledelsen til 2-0 med ti minutter igjen å spille.

De resterende minuttene ble preget av desperate Juventusforsøk uten særlig plan eller struktur. Laget virket handlingslammet, og måtte nok en gang se seg slått av de rosa. Skuffende og dårlig, har det ikke snudd likevel? Som kommentatoren valgte å avslutte med: ”Det skikkelige Juventus ville stilt opp som stor favoritt og levert varene, det gjorde man ikke i kveld”