Juventus - Dortmund, 24.02.15, kl. 20.45


Skrevet av Christian Hellum Bye
Mandag 23. februar 2015 kl.20:54

Etter seier på fredag kunne Juventus tidlig rette blikket mot tirsdagens kamp. Dortmund står på motsatt side for første gang siden 1997, og selv om de har hatt en dårlig sesong, gikk de seirende ut av gruppespillet i Champions League. En tøff motstander Allegri & co ikke må undervurdere.

Sist gang de to lagene møttes var altså i finalen i Champions League i mai 1997. Da vant de gule 3-1 på Olympiastadion i München. Ellers har de møttes to ganger tidligere i Champions League, i gruppespillet i 1995/96-sesongen, der begge lag vant kampen på bortebane. I Europaligaen (som da het UEFA-cupen) møttes lagene i finalen – som ble spilt over to kamper – i 92/93, og i semifinalene i 94/95. Juventus vant sammenlagt begge sesongene. Verdt å nevne er at Alessandro Del Piero har scoret i alle Juventus’ CL-møter med Dortmund, en rekke som blir brutt i morgen.

Mer interessant for morgendagens oppgjør er hvordan lagene presterer for tiden. Juventus topper hjemlig liga med grei margin etter mye uavgjort for Roma i det siste. Sesongen til Dortmund har derimot blitt beskrevet som en kollaps uten like. Fjorårets andreplass har ikke blitt fulgt opp på noen måte, og laget kaver i nedrykkstriden. Nå virker det derimot som det har snudd litt, og tyskerne står med tre strake seirer, dog mot svakere motstand.

Mannen å se opp for er åpenbart Marco Reus, men også Pierre-Emerick Aubameyang har stått frem i de siste kampene, og står med fire mål på sine tre siste kamper. Sammen med en Shinji Kagawa som er på vei tilbake i form, og nysigneringen Kevin Kampl danner de en farlig angrepskvartett. Det er dog bakover de sliter mest, og den gule ubåten har sluppet inn 31 mål på 22 kamper i hjemlig serie, noe Tevez og Morata må utnytte.

For Juventus mangler fortsatt Asamoah og Romulo, mens Marrone, Matri og Barzagli alle er i troppen, selv om de er usikre. Vidal er tilbake fra en liten skade, og skal være klar til kamp.
I Dortmund-leieren har det herjet influensa, og både Mats Hummels, Erik Durm og Jakub Blaszczykowski skal være smittet, og dermed usikre til kampen. Kevin Großkreutz er fortsatt ute med skade, mens eks-Juventus Ciro Immobile er usikker.

Det betyr at følgende sannsynligvis starter:

Juventus:
Buffon; Lichtsteine, Bonucci, Chiellini, Evra; Pogba, Pirlo, Marchisio; Vidal; Tevez, Morata

Dortmund:
Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Sahin; Mkhitaryan, Kagawa, Reus; Aubameyang

Kampen spilles til vanlig Champions League-tid og vises på Viasat 4. Et godt utgangspunkt er viktig før heksegryta i Dortmund, og man bør helst unngå å slippe inn mål.

Fooooorzzaaa Juuvee!