Spillerbørs: Juventus - Torino


Skrevet av Kim-André Østbye
Mandag 1. desember 2014 kl.00:22

Andrea Pirlo avgjorde et dramatisk derby på magisk vis med kampens siste spark på ballen, og sørget med det for Juventus’ 25 strake hjemmeseier i ligasammenheng.

Marco Storari – 6

Er trygg og klarer seg greit i Buffons skadefravær. Blir satt på få prøver, men tar det han skal. Rimelig sjanseløs på Torinos mål.

Stephan Lichtsteiner – 4,5

Sveitseren gjorde lite ut av seg, og slet med å komme med gode innlegg. Har en litt mer defensiv rolle i firemannsforsvaret, som naturlignok må ta noe av skylden for færre offensive bidrag. Pådrar seg et idiotisk gult kort for kjefting, før han minutter senere blir noe strengt utvist etter å ha kommet sent inn i en takling. Torinos mann gjør vel mye ut av situasjonen, men det er likefullt sveitseren som burde unngått å havne i en slik situasjon. Kunne direkte ha kostet Juventus poeng, årsværste.

Leonardo Bonucci – 6,5

Grei kontroll bakover, og duellerer mye med Torinos spisser. Kom seirende ut av de duellene, og var flink til å bryte foran når sjansene bød seg. Nok en god kamp fra Leo.

Giorgio Chiellini – 6

Noe mer rotete enn sin makker, både med og uten ball. Kunne muligens også gjort noe med scoringen til Torino, i stedet for å dekke sin mann i feltet.

Patrice Evra – 5,5

Etter en høst med mye skader var Patrice Evra tilbake fra start. I Asamoahs skadefravær trenger Juventus en habil venstreback, og dessverre virker ikke Evra å være svaret på akkurat det. Blottlegger venstresiden når Peres raider hele veien fra eget straffeområde og utligner for Torino. En del bidrag fremover, men har fremdeles mer å gå på. Forhåpentligvis gjør kamptrening han godt.

Claudio Marchisio – 6

Ved siden av Pirlo ble Marchisio nødt til å være ryddegutt, det er en rolle han takler veldig bra. Leverer en stille kamp, men du verden så viktig jobben hans er. Gjør at Pogba og Vidal i utgangspunktet kan slippe seg mer løs fremover, samtidig som Pirlo har sikring.

Andrea Pirlo – 7

En forholdsvis rolig kveld, og gjør seg ikke særlig bemærket, før han dukker opp få sekunder før tilleggstiden er omme og banker Juventus i ledelsen. En fantastisk avslutning på et intensivt derby. Slo også frisparket som ledet til Juventus’ straffe.

Paul Pogba – 6

Etter en monsterkamp mot Lazio, var Pogba i dag tilbake på det normale. God i gjenvinningsspillet, der han dekker store rom og vinner viktige dueller. Offensivt var det dessverre færre bidrag, spesielt om man sammenligner med det høye maksnivået. Må heve bunnlinjen, og levere stabilt bra i hver eneste kamp.

Arturo Vidal – 6,5

Setter straffen. To ganger. Har ellers en kamp noe under pari, og bommer grovt i forsøket på å ta igjen Peres. Assist til Pirlo på den avgjørende scoringen, som trekker karakteren opp i forhold til hans makkere.

Carlos Tevez – 6

Jobber knallhardt, men får ikke til så mye som han pleier. Torino ligger dypt og kompakt, og er i overtall i midtforsvaret mot Juventus’ to spisser. Tevez finner heller ikke mye rom når han dropper ned, og blir i så måte spillende en bi-rolle i dagens kamp. Sjeldent stille til han å være.

Fernando Llorente – 5,5

I kveld var ikke arbeidsforholdene de beste for Fernando. Han fikk få innlegg, og ble stort sett pakket inn av Torinos stoppere. Til tross for et par scoringer, har Llorente levert et par hakk under det man kan forvente. La oss håpe resten av sesongen blir bedre, gjerne med start mot hans landsmenn om en drøy uke.

—-

Morata, Pereyra og Ogbonna gjorde innhopp, uten at noen av de utmerket seg veldig. Morata løp mye, Pereyra skapte en del cornere, mens Ogbonna kom inn for å kontrollere da Lichtsteiner måtte av.