Juventus - Olympiakos, 04.11.14, kl. 2045


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Mandag 3. november 2014 kl.22:25

Endelig er det duket for revansj mot greske Olympiakos. I Hellas gikk det ikke slik man hadde håpet mot et godt fotballag og en villmann i hjemmemålet. På Juventus Stadium skal det bli en annen historie!

Juventus gjennomførte en ikke altfor imponerende kamp mot Empoli på lørdag, men det ble tre poeng. Det er alt som trengs mot Olympiakos også. Dessverre kan det se ut som at både Asamoah og Ogbonna fortsatt sliter med skader etter helgens bravader.

Ekspertene forventer likevel et lag med begge to fra start i morgen. Den som lever får se. Resten av laget ser nok slik ut,

Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah; Tevez, Morata

Det gjenstår å se om den unge spanjolen får starte på bekostning av den gamle spanjolen på topp. Sentralt velger nok Allegri Marchisio i stedet for Pirlo etter den miserable innsatsen fra sistnevnte i Aten.

For gjestenes del er det mange navn man kjenner igjen fra to uker tilbake, Afellay ventes å starte på banen denne gang.

Roberto; Masuaku, Abidal, Botia, Elaboellaoui; Afellay, Milivojevic, Kasami, Maniatis; Dominguez, Mitroglou

4-4-2 der altså. Så får vi se hvordan det ser ut når fotballen ruller.

Juventus er garantert i høyspenn foran kampen. Med noe annet enn seier er Champions League-eventyret mest sannsynlig ute like tidlig som i fjor og onde tunger vil antyde at sesongen vil være over allerede. I tillegg har man det forsmedelige tapet i Aten som gnager i bakhodet. Juve viste mye bra, men Roberto i grekernes mål viste mer og bedre. Så er det slik at dette laget ofte framstår helt annerledes på bortebane enn hjemme i Aten. Og i det ligger kanskje vår sjanse?

For å ytterligere illustrere poenget har morgendagens motstander kun en eneste borteseier så langt denne sesongen. De slo Ergotelis på Kreta 3-2 etter et overtidsmål fra Mitroglou. Helt Ayia Napa. I helgen møtte de Asteras Tripoli på Pelops’ øy, og det endte målløst.

Sjefen sjøl etterlyser stålnerver og mer kliniske avslutninger. Det kan man stille seg bak. Olympiakos’ spanske trener Michel sa på pressekonferansen før kampen at de var Olympiakos. Og det er det vanskelig å krangle på. Så får vi se om deres påståtte optimistiske holdning til kampen og ønske om å vinne vil være nok.

Kampen går så vidt meg bekjent ikke på norsk tv, men finnes å oppdrive på internettet. Dersom man får stilt inn elektronikken kan man se Martin Atkinson blåse i fløyta, Michael Mullarkey og Darren Cann vifte med flagg mens Anthony Taylor, Kevin Friend og Stephen Child later som de jobber i høljregnet i Torino.

Forza Juve!