102

Skrevet av Simen Nordeide
Søndag 18. mai 2014 kl.18:45

102 poeng av 114 mulige. Juventus avsluttet rekordsesongen, med nok en rekord, i imponerende stil. Cagliari hadde ikke så mye å stille opp med, og vertskapet vant 3-0.

JUVENTUS
Buffon (Rubinho ’54); Caceres, Bonucci, Ogbonna; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo (Pepe ’80), Marchisio, Asamoah; Tevez, Llorente (Osvaldo ’60)

CAGLIARI
Silvestri; Perico, Rossettini, Astori (Bastrini ’46), Avelar; Dessena, Conti, Tabanelli; Cossu (Ibraimi ’66); Ibarbo (Loi ’86), Pinilla

Sesongen har vært avgjort en stund allerede, men med seier i dagens kamp mot Cagliari, ville Juventus ta nok en imponerende rekord. Barcelona og Real Madrid holdt fra før rekorden for flest poeng i løpet av en sesong (100 poeng). Uavgjort ville tatt Juventus opp på samme antall poeng, med seier ville de stå alene på topp med 102.

Og det var aldri noe særlig tvil om hvilken vei dette ville gå. Med toppet lag og flust av unger, deriblant en sovende Leonardo Marchisio, vandrende inn på stadion, var det særs gemyttlig stemning. Det hele toppet seg da de to kapteinene, Gianluigi Buffon og Daniele Conti, ga hver sin bamseklem til dagens dommer, Mauro Bergonzi, som var klar til å dømme sin siste kamp.

Victor Ibarbo fikk tidlig en god mulighet til å gjøre som sist han var på Juventus Stadium, etter svake inngrep av Leonardo Bonucci og Martin Caceres. Dessverre for colombianeren var Gianluigi Buffon på plass, og avverget scoring. Om gjestene fikk håp om å få med seg noe fra kampen, landet de kraftig etter åtte minutter. Juventus fikk frispark på 25-30 meter, og Andrea Pirlo satte ballen i mål via tverrliggeren, fingertuppene og ryggen til Cagliaris sisteskanse, Marco Silvestri. 1-0.

Juventus hadde full kontroll på oppgjøret, og etter 14 minutter kom også 2-0. En corner fra målscoreren ble stusset videre inn foran mål av Leonardo Bonucci. Der kjempet Fernando Llorente til seg ballen, før han enkelt kunne plassere ballen i hjørnet.

Claudio Marchisio var hissig frempå ved flere anledninger, men Carlos Tevez surret vekk det som var av muligheter. Etter 40 minutter var heldigvis ikke argentineren innblandet etter at Fernando Llorente brystet videre et innkast mot nettopp Claudio Marchisio, som etter en nydelig førsteberøring, banket ballen opp i nettaket. Fotballkunst.

Etter hvilen skjedde det ikke all verden. Gianluigi Buffon ble tatt av tidlig til rungende applaus på Juventus Stadium. Rubinho fikk komme inn til kyss, klapp og klem, etter at Claudio Marchisio hadde fått det samme, i tillegg til kapteinsbindet. Pablo Osvaldo og etter hvert også Simone Pepe ble også sluppet løs, uten at det ble noen flere mål av det.

3-0, 102 poeng og en fin avslutning på en ufattelig imponerende sesong. Da var det bare synd at banestormende idioter ødela gullfeiringen for de resterende 39000 fremmøtte, samt millioner av TV-seere verden over, like etter at pokalen hadde blitt løftet til værs av Gianluigi Buffon og Giorgio Chiellini.