Juventus klar for semifinale

Skrevet av Simen Nordeide
Torsdag 10. april 2014 kl.23:17

Scoringer fra Andrea Pirlo og Claudio Marchisio ordnet Juventus en semifinaleplass i Europa League i kveld, da Lyon ble beseiret med 2-1.

JUVENTUS
Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal (Pogba ’76), Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tevez (Giovinco ’78), Vucinic (Llorente ’60)

LYON
Lopes; Tolisso, Koné, Umtiti, Bedimo; Ferri, Gonalons, Mvuemba; Malbranque (Danic ’76); Briand (N’Jie ’70), Lacazette (Gomis ’70)

Lyon ga Juvemtus kamp i kveld, men franskmennene maktet aldri å sette Gianluigi Buffon på de helt store prøvene. De fikk en tung start da Andrea Pirlo bøyde inn et frispark etter kun fire minutter, men da Jimmy Briand headet inn en corner etter 18 minutter spilt, fikk bortelaget tent et lite håp.

Foruten Jimmy Briands scoring ble det dog lamgt mellom mulighetene, og det var stort sett lamgskudd og dødballer som var beholdningen. Juventus lot seg ikke lokke fremover til tross for at Lyon forsøkte. Remi Gardes mannskap hadde samme taktiske tilnærming som sist torsdag; ligg dypt og steng av Andrea Pirlo.

Dermed måtte andre frem i manesjen, og etter 68 minutter spilt, punkterte Claudio Marchisio langt på vei kampen. Midtbanespilleren knuste til fra 25 meter, via Samuel Umtiti, og inn i nettet bak en sjanseløs Anthony Lopes.

Sebastian Giovinco kom inn og plaget -og ble plaget av – Lyon-forsvaret, men uten tellende resultat. Kampen endte 2-1, og med 3-1 sammenlagt, er Juventus klare for semifinalen i Europa League. Trekningen er i morgen klokken ett, de resterende lagene er Benfica, Sevilla og Valencia.