Mandag 31. mars 2014 kl. 22:46

Napoli var det beste laget, og Juventus andre tap for sesongen er et faktum.

Napoli: Reina; Henrique, Fernandez, Albiol, Ghoulam; Inler, Jorginho; Insigne, Hamsik (Mertens 79), Callejon (Dzemaili 89); Higuain (Pandev 73)

Juventus: Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba (Marchisio 60), Asamoah (Isla 53); Llorente, Osvaldo (Vucinic 69)

Napoli gikk tøft ut fra start, og det var liten tvil om at hjemmelaget hadde planer om å styre kampen helt fra første minutt. Da Arturo Vidal gikk ned for telling helt i starten av kampen, satt nok mange med hjertet i halsen. Heldigvis kunne chileneren fortsette.

De første 10 minuttene var det kun Buffon som stod mellom Napoli og en ledelse. Keeperveteranen tok frem redninger i verdensklasse.

Hjemmelaget fortsatte å presse Juventus dypt i banen, men klarte ikke å få ballen i nettet bak Buffon, til tross for total dominans. Utover i omgangen kom Juventus mer med i kampen, men slet med å komme til muligheter.

Det lå et Napoli-mål i luften, og etter 37. minutter kom det. Insigne la en perfekt vektet pasning inn i feltet foran Buffon, og Callejón snek seg inn mellom forsvar og keeper, og satte på vakkert vis inn, 1-0. Offside, eller ikke, Napoli ledet fortjent 1-0 da lagene gikk til pause.

Håpet om at vi skulle få se et annet Juventus etter pause svant tidlig hen, da kampen i all hovedsak fortsatte i samme spor som i første omgang. Conte gjorde unna alle sine tre bytter før det var spilt 70 minutter, men ingen av innbytterne klarte å endre kampbildet nevneverdig.

Med om lag ti minutter igjen satte Dries Mertens spikeren i kista, etter en leksjon i effektiv kontringsfotball, 2-0.

Det ble også sluttresultatet, og det kunne fort blitt langt styggere for bortelaget. Napoli spilte en god kamp, og gjestene fra Torino var egentlig aldri i nærheten.

På torsdag venter Lyon, og forhåpentligvis får vi se et annet Juventus-lag da.