Spillerbørs: Juventus - Roma


Skrevet av Simen Nordeide
Mandag 6. januar 2014 kl.01:12

En solid opptreden i toppkampen mot Roma, hvor særlig de defensive spillerne stakk brystkassa frem.

Gianluigi Buffon – 6,5

På La Befana for et år siden var ikke Buffon særlig god. Nå var han heldig og fikk kampen kvelden før festen, da var han god. Viser stoisk ro som vanlig, gjør flere gode redninger i første omgang og har full kontroll i feltet. En halvfarlig retur, men ingen Roma-spillere luktet. Fin start på det nye året for sisteskansen.

Andrea Barzagli – 6,5

Møtte virvelvinden Gervinho, men kom veldig godt ut av det. Ivorianeren hadde vel én skummel involvering, utenom det var han stille. Mye takket være Barzagli.

Leonardo Bonucci – 7

Startet så og si kampen med ballmiss og kontring imot, og blir regelrett skjelt ut av Stephan Lichtsteiner. Fantastisk kule bilder, og en fantastisk reaksjon fra Leo som ikke setter en eneste fot feil resten av kampen. Scorer det viktige 2-0-målet, og kunne fort stanget inn enda ett, hadde det ikke vært for hånda til Leandro Castan.

Giorgio Chiellini – 6,5

Har noen susende taklinger, særlig en på Miralem Pjanic i åpningen av kampen, men i motsetning til Daniele De Rossi kommer de i kamp om ballen, uten hevnmotiver. Leverer en bunnsolid defensiv forestilling, og bidrar sammen med sine to makkere til at Francesco Totti aldri kommer inn i kampen. Skaper frisparket før 3-0 med et fantastisk mål, og er jaggu meg også han som header ballen tilbake mot mål, som Leandro Castan slår unna.

Stephan Lichtsteiner – 7,5

Lichtsteiner hater Roma så inderlig at det blir vakkert. Har full kontroll på høyresiden sin og klarer å unngå overtenning som vi har sett i enkelte storkamper tidligere. Ekstremt viktig å ha denne Lichtsteiner i slike kamper. Skulle så gjerne hatt et mål, men vi får ta det i Roma i stedet.

Arturo Vidal – 8

Dagens beste. Scorer kampens første mål med en nydelig avslutning, og er praktisk talt overalt. De to foregående sesongene har han hevet spillet sitt fra helt greit i høstsesongen, til fabelaktig i vårsesongen. Det er bare å glede seg.

Andrea Pirlo – 6,5

Tilbake etter en måned på sidelinjen, og klarer seg greit. I starten blir han fulgt av Francesco Totti hvor enn han går, men så orket ikke Roma-kapteinen lenger. Da fikk Pirlo rommet han trenger, og med ett ble Juventus farligere. Ble likevel ikke noe særlig med farligheter fra åpent spill, men to dødelige dødballer fører til både mål og straffespark.

Paul Pogba – 6

Ser ut til å ha kapret Claudio Marchisios plass i “førstelagsoppstillingen,” men kveldens prestasjon ga ingen indikasjon på at det er noen definitiv beslutning. Har noen flotte tekniske detaljer, men får aldri satt sitt preg på kampen og blir til tider nokså usynlig.

Kwadwo Asamoah – 6

Har i likhet med Stephan Lichtsteiner god kontroll på venstresiden sin. De offensive bidragene uteble dessverre, og i det store og hele var det en ganske rolig kamp for ghaneseren.

Carlos Tevez – 7

Hvor god er ikke Carlos Tevez? Måten han får Daniele De Rossi til å se ut som elefanten Mumfie før scoringen til Arturo Vidal er ikke noe annet enn magisk. Gjør som han vil, før han ber om å bli byttet ut like før timen er spilt. Sannsynligvis ikke noe alvorlig, da han gikk rett på benken.

Fernando Llorente – 6

Ikke like synlig som makkeren sin, men er en viktig bidragsyter til at det blir tre poeng. Tar den fysiske kampen med Mehdi Benatia og gjør en solid jobb, men uten å vise helt hva vi vet han kan tilføre.

Mirko Vucinic – 6

Har hatt en trøblete start på sesongen med mye skader og to nye lagkamerater som har funnet tonen sammen på topp. Gjør lite bemerkelsesverdig etter at han kommer inn, utenom å sette inn 3-0 fra krittmerket.

Claudio Marchisio – I/G

Kommer inn på stillingen 3-0. Balltrilling, grillpølser og toddy.

Fabio Quagliarella – I/G

Også Quagliarella får kun være med på bålkosen.