Tilbake på vinnersporet

Skrevet av Simen Nordeide
Søndag 27. oktober 2013 kl.17:19

Juventus kom i dag tilbake på vinnersporet, etter en 2-0-seier hjemme mot Genoa. Arturo Vidal scoret det første målet fra straffemerket, før Carlos Tevez scoret kampens siste mål.

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal (Padoin ’87), Pirlo, Pogba, Asamoah (De Ceglie ’72); Tevez, Llorente (Giovinco ’74)

GENOA
Perin; Vrsaljko, Antonini, Portanova, Manfredini, Marchese, Antonelli (Fetfatzidis ’46); Kucka, Biondini, Bertolacci (Centurión ’79); Gilardino (Konaté ’46)

Anført av en strålende Kwadwo Asamoah, leverte Juventus en veldig god førsteomgang mot Genoa. Etter to tap den siste uken, var det et heltent Juventus som entret sin egen storstue onsdag ettermiddag. Både Fernando Llorente og Paul Pogba fikk hver sin kjempemulighet til å sende vertene i føringen, men Mattia Perin kom i veien ved begge anledninger.

Etter 23 minutter måtte imidlertid den unge sisteskansen se seg slått. Kwadwo Asamoah ble lagt i bakken helt på hjørnet av sekstenmeteren, og dommer Daniele Doveri var ikke i tvil om det var straffe eller ei. Den banket Arturo Vidal inn bak Mattia Perin, 1-0 til Juventus.

Juventus var soleklart best, og etter 36 minutter var nok en gang Asamoah i begivenhetenes sentrum. Ghaneseren jobbet godt, tok noen overstegsfinter og slo ballen inn i feltet til Carlos Tevez. Argentineren var minst like god, da han enkelt vendte bort Juraj Kucka, og sendte ballen forbi både Daniele Portanova og Perin, inn i nettet. 2-0!

Etter scoringen gikk noe av lufta ut av Juventus-ballongen, og de skapte betraktelig færre sjanser. Llorente fikk en god mulighet rett etter pause, men klarte ikke å overliste Genoas målvakt. Juventus hadde god kontroll på oppgjøret, og først etter 92 minutter fikk gjestene løsnet sin første avslutning, men headingen seilte over buret til Gianluigi Buffon, som hadde full kontroll.

Dermed holdt Juventus nullen for første gang siden Derby della Mole, i slutten av september. Tre poeng og ingen skader eller suspensjoner før onsdag. Da er nok en gang Juventus Stadium stedet, Catania kommer på besøk.