Sampdoria - Juventus 24.08.13 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Fredag 23. august 2013 kl. 14:31

Nå braker endelig det løs, den lange ventetiden er over. I morgen kan Juventus ta første steg mot drømmen om en ny Scudetto.

Etter nok en sommer som virket å aldri ta slutt. Etter endeløse rykter, overgangssagaer, elendige treningskamper og utallige timer med venting. Nå. Nå er det endelig tid! Tid for å glede seg. Grue seg. Tid for å være optimist. Og pessimist. Det er endelig tid for å være fotballsupporter igjen, på godt og vondt. Fotballsesongen 2013/14 sparkes igang!

Forrige sesong var nok en opptur for Juventini. En bekreftelse på at Antonio Contes første sesong ikke var et blaff. Man nådde kvartfinale i Champions League, semifinale i Coppa Italia, og endte opp med å vinne ligaen rimelig komfortabelt. I år starter den usedvanlig harde jobben med å forsvare dette. Kun én gang tidligere i Juventus’ historie har man maktet å vinne Lo Scudetto tre år på rad. Dette kunne Fernando Llorente informere om på sin pressekonferanse, som en av tre høyst talentfulle nyervervelser. Carlos Tevez, Angelo Ogbonna og nevnte Llorente styrker et allerede sterkt Juventus, i drømmen om en tredje, historisk triumf. I morgen starter alvoret.

På motsatt banehalvdel stiller Sampdoria, som de siste årene har vist seg kapable til å stikke kjepper i hjulene til Juventus. I fjor vant de både hjemme og borte, aller mest imponerende ved Mauro Icardi med ti mann på Juventus Stadium. På de siste ti oppgjørene har Juventus faktisk kun én eneste seier, 5-1 tilbake i 2009. Mye har likevel endret seg, og i morgen forventes det at man endrer på den noe oppsiktsvekkende statistikken.

I veien for det står ikke lenger Icardi, som puttet tre ganger mot Juventus forrige sesong. Det gjør heller ikke Poli, Romero eller Tissone. Derimot er det ett hode som stikker seg særlig ut, vår «egen» Manolo Gabbiadini. Etter diverse låneopphold får han for første gang spille Seriae A-fotball i sin vante posisjon, som midtspiss. Med det følger enormt ansvar, et ansvar han forhåpentligvis takler veldig bra – fra og med andre serierunde.

For Juventus’ del var det av enkelte stilt en del spørsmål etter en rekke med heller svake treningskamper. For å bruke Buffon sine ord, så vet en ekte mester når det gjelder, og når man skal fokusere på treningsutbytte fremfor kampresultater. Dette så vi til det fulle mot Lazio forrige helg, da Juventus leverte en knusende 4-0 seier for å hente hjem sin andre strake Supercoppa-trofé. Jobben i sommer er gjort.

I morgen er som kjent Marchisio ute med skade. Det gjør at Pogba stepper inn, og forventes å ta plass i et ellers uforandret lag. Av aktuelle spillere er nok Ogbonna, Caceres og Llorente de som er nærmest en startplass, og noen av de vil nok med høy sannsynlighet figurere i løpet av kampen. Det er knyttet store forventninger til spesielt Tevez og Llorente, og begge er nok ute etter å gi et solid inntrykk i seriesammenheng. Man skal heller ikke se vekk i fra at spillere som Lichsteiner, Vidal og Pogba ønsker å starte sesongen med et brak.

Lett får man det uansett ikke. Sampdoria, serieåpning og Stadio Luigi Ferraris betyr 90 minutter med hard kamp og innsats. Grinta. Det er nok uansett Conte og co fullstending klar over, og bør stille like klar som oss øvrige når klokken passerer 20.45. Da gjelder det forøvrig å ha tv-en stilt inn på Canal9.

God kamp!

Foooorza Juve