Juventus møtte muren på Tardini

Skrevet av Øyvind Sanden
Søndag 13. januar 2013 kl.17:50

Contes mannskap sliter fortsatt med å komme i gang i 2013. Juventus landet i Parma med et håp om å bryte hjemmelagets 14 kamper lange ubeseirede rekke på Stadio Ennio Tardini, men slik skulle det altså ikke gå.

PARMA: Mirante; Zaccardo, Paletta, Santacroce; Biabiany, Marchionni (Acquah 82’), Valdes, Parolo, Gobbi; Amauri (Sansone 69’), Belfodil

JUVENTUS: Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Padoin (De Ceglie 65’); Giovinco, Quagliarella (Vucinic 68’)

Juventus startet året på verst tenkelige måte hjemme mot Sampdoria forrige uke, og med et knepent avansement i Coppa Italia mot Milan på onsdag, var de fleste klar for å se et revansjelystent Juventuslag i årets tredje kamp. Utgangspunktet var derimot ikke helt ønskelig etter at Marchisio ble skrevet opp på skadelisten etter Milankampen. Fra før av er Chiellini, Pepe og Bendtner også skadet, mens Asamoah forbereder seg til Afrikamesterskapet.

Begge lagene satset på å angripe fra start. Paletta fyrte av dagens første skudd etter et hjørnespark, mens Giovinco, Quagliarella og Belfodil forsøkte seg også på ett forsøk hver i løpet av det første kvarteret. Ingen av sjansene så riktignok farlig ut før Belfodil forsøkte seg for annen gang. Han mottok ballen ved Juventus’ sekstenmeter, og etter å ha kjørt slalåm forbi Caceres kunne han fyre av. Heldigvis for det skrekkslagne forsvaret til Juventus gikk skuddet utenfor mål.

Etter en liten halvtimes spill fikk Pogba sin første sjanse for dagen da Parma gav vekk ballen dyp inne på egen banehalvdel. Franskmannen fikk skutt fra 20 meter, men skuddet gikk utenfor. Bonucci ville også være med på leken, og bestemte seg for å lade kanonen fra 35 meter, uten at dette så ut til å bekymre Mirante nevneverdig.

Like etterpå kom Belfodil farlig frempå igjen. Denne gangen gikk ble skuddet blokkert av Lichtsteiner, mens Amauri blåste returen langt over mål på akrobatisk vis. I motsatt ende ble sveitseren involvert på nytt etter at skuddet hans fra fem meter ble blokkert like foran mål. Quagliarella klarte heller ikke å utnytte muligheten sin da han kom alene mot Mirante.

Buffon gjorde seg også bemerket med negativt fortegn mot slutten av omgangen. En elendig klarering førte til at keeperen måtte i duell med først Biabiany og så Amauri for å få tak i ballen igjen.

Fem minutter før pause var Pirlo farlig nært med et frispark fra 25 meter. Mirante gjorde en god jobb i buret, og fikk såvidt reddet skuddet.

Pause, 0-0.

Like etter pause fikk Juventus et nytt frispark i farlig posisjon, men denne gangen var ikke Parma like heldig. Pirlo siktet mot keeperhjørnet, men på veien traff ballen Biabiany og gikk rett i mål forbi en utspilt Mirante. 0-1!

Juventus så ikke travle ut med å øke ledelsen etter det første målet. Laget beholdt mye av ballen, men noe av det farligste som ble skapt var et skudd i kjent Quagliarellastil fra midtbanen. Hjemmelaget kunne utnytte roen til Juventus som ble tatt fullstendig på sengen etter 78 minutters spill. Vucinic lot ballen gå mellom beina sine til Paletta som kunne kjøre i gang et kontringsangrep. En lang ball ble spilt gjennom til innbytter Sansone som løp fra Caceres og kom alene mot Buffon. 21-åringen gjorde ingen feil, og kunne enkelt gi hjemmelaget en utligning. 1-1.

Plutselig fikk Juventus det travelt med å score mål, men ingen maktet å trenge gjennom Parmaforsvaret på nytt. Kampen endte til slutt 1-1, og en tydelig frustrert Conte gikk av banen med to poeng mindre enn forventet. Juventus leder nå serien med bare tre poeng ned til Lazio. Neste kamp er hjemme mot Udinese på lørdag kl. 20:45.