Et sørgelig skue

Skrevet av Eirik Amb Nysveen
Søndag 25. november 2012 kl. 22:19

Det ble ikke den festkvelden man hadde håpet på i Milano. Hjemmelaget tok med seg alle poengene og Juventus gikk på sesongens andre tap.

Juventus så tamme ut helt fra starten av kampen, det tok seg aldri opp.

Milan gikk rett i strupen på Juventus og presset bortelaget bakover på banen helt fra avspark. Kampens første sjanse stod De Sciglio for da han satte ballen rett utenfor målet til Buffon før det var spilt fem minutter.

Det var ikke mye som tydet på at det var serielederen Juventus som var på besøk. Dårlige avleveringer, dårlig kommunikasjon og generelt sløvt spill preget bortelaget den første halvtimen. Det nærmeste de sebrastripete kom var et skudd fra Quagliarella som gikk rett på Amelia.

Som så mange ganger tidligere i år så kom dommeren i fokus. Isla avverget en avslutning innenfor 16-meteren, og dommer Rizzoli pekte etter lang betenkningstid på straffemerket. Heandsen var fraværende, men straffen var dømt. Robinho satte ballen til side for Buffon, den italienske landslagskeeperen var på ballen, men det var ikke nok til å forhindre målet. 1-0 Milan.

Mange håpte nok at Juventus skulle våkne etter å ha fått 1-0 i sekken, men den gang ei. Omgangen fortsatte i det samme sporet, bortelaget hadde ballen klart mest, men klarte ikke utføre noe konstruktivt.

Pause: 1-0

Alessio valgte å ta av Isla, som hadde hatt en forferdelig omgang i pausen, inn kom Padoin. Innleggene gikk nå forbi Constant fremfor i blokka, men utover det var det ikke store endringer byttet førte med seg. Juventus fortsatte å presse Milan, men kom stort sett aldri nærmere enn 20 meter fra målet.

Drøye 10 minutter ut i omgangen utførte Juventus et nytt bytte, Quagliarella ble tatt av til fordel for Giovinco. Juventus toppscorer var tydelig misfornøyd med å bli tatt av banen, men dekket elegant over munnen sin med jakken, så hvilke fraser han sendte i retning trenerteamet får vi aldri vite. Dette var også det nærmeste man var å se tenning fra en Juventusspiller denne kampen.

Et brassespark utenfor, noen skudd i Milan-blokka og litt keepermat for Amelia var stort sett det Juventus hadde å komme med resten av omgangen.

Sluttresultat: 1-0

Juventus var stort sett aldri farlige, og med to skudd på mål i løpet av hele kampen var det kanskje ikke så rart at det endte med tap.

Dette er en kamp laget må glemme så fort som mulig, forestillingen var alt annet enn imponerende. Det skjer at man taper fotballkamper, men det bør i det minste se ut som man prøver å vinne. Alle spillerne bør gå i seg selv før kampen mot Torino, etter to runder uten å ha scoret mål må noe endres før neste helg.