Juventus - Atalanta 13.05.12 15:00

Juventus er kronet seriemester, men det skal fortsatt spilles en siste kamp i Serie A. En kamp som ikke betyr noen verdens ting for utfallet i Serie A, men allikevel en kamp som vil gå inn i historiebøkene for all fremtid.

Forrige søndag ble det klart, Juventus vinner Serie A 2011/2012. En runde før slutt gjorde Juventus jobben i 2-0 seieren mot Cagliari i Trieste. I Milano knuste Inter byrival AC Milan, og da Maicon satte inn spikeren i kista rett før slutt var det klart. Seks års ventetid var over, og Juventus var igjen tilbake der de hører hjemme, som Scudettovinner.

En uke har gått, men det er ingen grunn til å lande enda, festen er ikke over. Søndag skal det hele avsluttes på hjemmebane mot Atalanta. Kampen er selvfølgelig utsolgt, og det kommer til å bli en fest vi sent vil glemme. Kampen starter klokken 15:00, etter kampen vil det bli feiring på stadion, etterfulgt av busstur i Torinos gater hvor laget skal ta imot fansen hyllest.

Men alt i sin tid. Først skal det spilles 90 minutter med festfotball mot Atalanta. Laget som kom fra Serie B i fjor har hatt en god debutsesong i Serie A. På tross av minuspoeng ved sesongstart, har de kommet seg trygt opp på midten av tabellen utenfor fare for nedrykk.

Juventus har gått ubeseiret gjennom 37 Serie A kamper, og laget vil nok veldig gjerne forbli ubeseiret ut sesongen. Både spillere og Conte har et uttalt mål om å klare nettopp dette, og de ønsker nok å gi fansen en best mulig avslutning på sesongen.
De Ceglie er skadet, Vidal er suspendert og Del Piero er bekreftet å være i startoppstillingen.

Potensiell formasjon Juventus:
Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Caceres, Giaccherini, Pirlo, Marchisio, Pepe; Vucinic, Del Piero

Potensiell formasjon Atalanta:
Frezzolini; Bellini, Lucchini, Manfredini, Peluso; Schelotto, Carmona, Cazzola, Bonaventura; Moralez; Denis

Det er ikke til å komme utenom at dette er mer enn en fotballkamp. Det er mer enn den siste fotballkampen i Serie A sesongen hvor Juventus vinner sitt første gull på seks år. Dette er etter alt å dømme Del Piero sin siste Serie A kamp, den siste gangen han går ut på hjemmebane foran fansen som elsker han så høyt. Spilleren og mannen Del Piero som har rørt ved så mange hjerter gjennom sine 19 sesonger for den gamle dame takker for seg.

Les Eventyret Alessandro Del Piero.

Il Pinturicchio vil bli hyllet og tårene vil nok komme for mange, for en æra er over. Uansett hvor vemodig dette er kunne man knapt skrevet en bedre avslutning om man prøvde. Del Piero etterlater ikke et synkende skip. Kapteinen ble værende helt til Juventusskuta hadde lagt til kai, på toppen av Italiensk fotball. Han vil heve ligatrofeet som mange ganger før, men denne gangen vil nok bli den mest minneverdige av dem alle.

Selve symbolet på Juventus gjennom så mange år vil takke for seg med en stor pokal over hodet, og et brølende Juventuspublikum i ryggen.

I morgen skal det spilles 90 minutter fotball. Det er mange som skal hylles, spillere og ledere, men i morgen vil de fleste komme i skyggen av en mann. Alessandro Del Piero, bare la navnet henge i luften og tenk tilbake på alle de fantastiske minnene.

GRAZIE ALE!

Kampen og seierssermonien sendes på Canal9, Per-Jarle Heggelund er kommentator.

Postet i