Cagliari 0 - 2 Juventus

I det som skulle vise seg å bli en festaften av de sjeldne tok Cagliari imot Juventus på Stadio Nereo Rocco i Trieste i går kveld. Kampen ble spilt samtidig med Inter-Milan, da Serie A 2011/12 kunne avgjøres i løpet av kvelden.

Massimo Ficcadenti brukte følgende lag i kampen,

Agazzi; Pisano, Canini, Astori, Ariaudo; Ekdal, Conti, Nainggolan; Ibarbo (Larrivey ’62); Pinilla, Thiago Ribeiro (Cossu ’50)

Juventus mønstret dette mannskapet,

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner (Caceres ’26), Vidal (Giaccherini ’53), Pirlo, Marchisio, Pepe; Matri (Borriello ’73), Vucinic

Etter en uforholdsmessig lang søndag skulle gutta endelig til pers foran tribuner bugnende av Juventini. Kampen ble spilt i Trieste, omtrent så langt øst i Italia man kommer, fordi Cagliaris president ikke er på godfot med de lokale myndigheter på Sardinia.

Kampen startet forrykende. Bonucci spilte en flott pasning inn i bakrommet bak vertenes forsvar, der en offsideplassert Vucinic fikk kontroll på ballen og trillet den trygt og godt mellom beina på Agazzi. 0-1 og drømmen om Lo Scudetto blir med ett veldig virkelig.

Rapportene om mål i Milano gikk ikke ubemerket hen, det gjorde heller ikke rapportene om det obligatoriske straffesparket Milan fikk forært. Da Milan gikk opp i ledelsen kun et halvt minutt ut i andre omgang gikk luften ut av ballongen. Cagliari hadde klart seg godt mot Juventus, og med uavgjortresultatet mot Lecce friskt i minnet gikk man til pause med en vond følelse i magen.

Det ble ikke bedre av at Ibrahimovic førte Milan i ledelsen kun et halvt minutt ut i andre omgang. Inter ledet 1-0 mot Parma, men tapte den kampen 3-1. Skulle Milan klare det samme og utsette feiringen?

Ti minutter ut i andre omgang fikk man seg et skremmeskudd. Cossu var kommet inn og han lurte seg inn i feltet og fikk ballen. Chiellini løp han opp og den lille lokale trequartistaen gikk overende. Dagens dommer Orsato var kjapt framme med fløyta, men heldigvis trakk han fram det gule kortet til Cossu for filming. For å roe nervene kunne brølet på tribunen melde om at Inter var a jour igjen, Milito hadde satt dagens andre og med ett var Juventus seriemestere igjen.

Så ble det stille. Fryktelig stille. Ingenting skjedde i Trieste og ingen jubelframkallende rapporter fra Milano. De 20 minuttene som fulgte føltes som 20 år, men så eksploderte det hele igjen.

Først, Caceres med et innlegg i retning nyankomne Borriello. Han traff ikke ballen, men det gjorde Cagliaris midtstopper Canini. Han lobbet ballen i en perfekt bue over Agazzi og dermed var Juventus’ jobb fullført. Man må helt tilbake til november for å finne sist laget slapp inn mer enn ett mål og det har skjedd kun to ganger i løpet av de 37 kampene som er spilt denne sesongen.

Med ferdig arbeid for Bianconeri var det vidunderlig å høre at gode, gamle Milito hadde laget sesongens tredje hattrick og sendt Inter i ledelsen. Med ti minutter igjen måtte Milan lage to mål for å holde liv i sin drøm om å ødelegge for Juventus. Da Maicon fem minutter før slutt banket inn 4-2 for Inter tok det helt av i Trieste.

Scenene som utspilte seg vitnet om at ventetida er over. Juventus vant kampen og Juventus er seriemestere i Italia 2012!

Postet i