- Den beste dagen i mitt fotballiv

Han gjorde en tabbe mot Lecce i midtuken, men mot Cagliari var buret stengt på nytt. Gianluigi Buffon var en lykkelig mann etter at seriegullet var sikret.

“Selvfølgelig plaget feilen mot Lecce meg. Å si noe annet hadde vært løgn. Mer enn alt var jeg redd for at min feil skulle føre til at andre ble anspente og redde i innspurten.”

Buffon var naturligvis en slagen mann etter å ha gitt vekk to poeng på Juventus Stadium i midtuken, og betegner de tre siste dagene som et mareritt.

“Dette har vært de tre verste dagene i min sportslige eksistens. Jeg var lei meg for at min tabbe kunne gjøre at førsteplassen glapp. Jeg følte enorm skyldfølelse.”

Keeperen som tidligere har vært med å vinne fire Scudetti og en VM-tittel blant annet, mener at kveldens femte seriemesterskap er noe av det beste han noensinne har opplevd.

“Etter VM-finalen i Tyskland, er dette den beste kvelden i mitt fotballiv. Det harde arbeidet vårt har gitt resultater. Jeg har alltid tenkt at det er 20 % sant og 80 % snakk. Vel, jeg vil nå påstå at det er 80 % sant.”

Da Juventus ble flyttet ned til Serie B sommeren 2006, valgte Buffon å bli værende. Del Piero, Nedved, Trezeguet og Camoranesi ble også værende, og målvakten hyllet alle de fire andre.

“Det var mange tanker som strømmet til hodet mitt, da vi hadde vunnet. Først og fremst tenkte jeg på Del Piero. Endelig kunne vi feire sammen igjen. Jeg tenkte også på Camoranesi, Trezeguet og Nedved, som hadde fortjent å få oppleve dette igjen. Jeg takker familien min, som har støttet meg og hjulpet meg til å ta valg i min karriere.”

“Jeg har vunnet fem seriemesterskap på banen, men på CVen min kommer de til å skrive tre. Det er ikke noe jeg får gjort noe med, denne diskusjonen kommer nok til å fortsette evig. Juventus har nå vunnet 30 ganger, offisielt er det 28.”

Videre forteller Gigi at han sendte tekstmeldinger til sin venn Javier Zanetti tidligere på dagen, om at han hadde tro på dem.

“Javier er en venn. Jeg takker Inter for seieren deres i kveld. Allerede etter åpningen av Juventus Stadium i høst, var jeg sikker på at dette kunne vi vinne. Jeg sa dette til noen av Milan-spillerne da vi var på landslagsopphold. De lo av meg.”

“Sannheten er at jeg fikk enorm motivasjon av vårt nye stadion. Den frisket meg opp, og jeg innså at jeg hørte til en klubb med enorm historie. Vi kunne ikke fortsette som de to siste årene. Jeg fant igjen drømmen, og da er det trøbbel for alle andre!”

Postet i