Cagliari - Juventus 06.05.2012 kl.20.45

To kamper igjen av årets sesong, en borte og en hjemme. Begge må vinnes, første utfordring er Cagliari som søndag skal bekjempes i Trieste, nord-øst i Italia.

Cagliari president Massimo Cellino har alltid vært helt i toppen blant Italias sprøeste presidenter. Det sier litt med tanke på hvilket selskap han er i. I slutten av mars fikk han nok av kommunen som stadig satte kjepper i hjulene for hans stadionprosjekt. Dermed fant han det for godt å flytte resten av lagets hjemmekamper til Stadio Nereo Rocco i Trestina, så langt unna Sardinia det er mulig å komme.

Kampen kan dermed sies å spilles på nøytral grunn, men ryktene skal ha det til at det er Juventusfeber i nord-Italia, og så mange som 30.000 Juventini er ventet til kampen. De som ikke får billetter er ventet å støtte laget fra utsiden av stadion. Noen hjemmefordel vil det nok knapt bli for Cagliari.

Cagliari er trygt plassert på nedre halvdel av tabellen, og med seks poeng til nedrykk har de trygget plassen i Serie A også for 12/13 sesongen. De har i teorien ingen verdens ting å spille for, men å slå Juventus, og ikke minst bli det første laget som slår Juventus siden 15. mai i fjor er nok mer enn nok til å motivere Cagliari-spillerne.

Juventus på sin side har alt å spille for. Laget leder serien med ett lite poeng ned til AC Milan, denne kampen må med andre ord vinnes. Poengtap kan fort bety at scudettodrømmen ryker på målstreken, det er ikke et alternativ.

Lagene møttes i januar på Juventus Stadium, en kamp som endte 1-1 etter mål av Vucinic og Cossu. Dette var første gangen Juvnetus avga poeng mot Cagliari siden høsten 2009. Siden den gang har Cagliari fått inn Pinilla, den tidligere Palermo spilleren har kommet inn og dekket noe laget hadde savnet hele sesongen, en spiss. Han har også klart å bli lagets toppscorer siden han kom, med sine 8 mål på 13 kamper. Et snitt som er langt bedre enn hva noen i Juventus kan skryte på seg.

Cagliari er ikke i sin beste form, og har kun vunnet en kamp å de siste seks, og kampen mot Genoa i midtuken endte med 2-1 tap. Når det er sagt så har de fortsatt til gode å tape på Nereo Rocco, og som alle er klar over; uavgjort er rett og slett ikke godt nok for Juventus i denne kampen.

Juventus sin rekke på åtte kamper uten poengtap ble brutt av Lecce på onsdag. Laget maktet ikke å sette spikeren i kisten på tross av et hav av muligheter og en mann mer i nesten hele andre omgang. Lecce derimot var langt mer effektive og scoret på sitt eneste skudd på mål. Nå er det bare å håpe på at laget reagerer positivt etter onsdagens kamp, og viser hvorfor de fortjener å vinne scudettoen. Det er ikke lenger rom for å gjøre feil. To kamper og seks poeng er det eneste som gjelder.

Cagliari må klare seg uten Eriksson, Dessena, Rui Sampaio og El Kabir som alle er ute med skade. Venstre-backen Alessandro Agostini er suspendert og er heller ikke tilgjengelig for Ficcadenti.

Paolo De Ceglie er ute resten av sesongen etter at han gikk av banen mot Lecce, men kan bli klar til Coppa Italia-finalen. Pepe er friskmeldt, og alt tyder på at han vil bli å finne i startoppstillingen i morgen.

Potensiell lagoppstilling Cagliari (4-3-1-2):
Agazzi; Perico, Canini, Astori, Pisano; Ekdal, Conti, Nainggolan; Cossu; Pinilla, Thiago Ribeiro

Potensiell lagoppstilling Juventus (4-3-3):
Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Vidal, Pirlo, Marchisio; Pepe, Borriello, Vucinic

Denne kampen er så viktig, og klubben er så nære noe som er veldig, veldig stort. Det er ikke rom for feiltrinn, kun seier er godt nok. For første gang siden 2006 kan Juventus igjen få noe å juble for, men før den tid så skal 180 minutter med fotball spilles, og laget må gjøre sitt ytterste i begge kampene.

For ordens skyld så møter Milan sin byrival Inter til samme tid i morgen som Juventus spiller. I morgen er det lov å holde med Nerazzurri.

“Alla Juventus vincere non è importante. È l’unica cosa che conta”- Giampiero Boniperti


Postet i