Den tjukke damen trekker pusten

Velkommen tilbake til jorden. Den tjukke damen gjør sine forberedelser, men synger heldigvis ikke helt ennå. Det vil hun måtte vente med å gjøre en liten stund til.

JUVENTUS
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie (Caceres ’6); Quagliarella (Matri ’73), Vucinic (Del Piero ’78)

LECCE
Benassi; Tomovic, Carrozzieri, Miglionico; Cuadrado, Blasi, Obodo (Bertolacci ’71), Delvecchio, Brivio; Di Michele (Giacomazzi ’61), Seferovic (Muriel ’51)

Anført av en glimrende Claudio Marchisio, åpnet Juventus som de har gjort til vane å gjøre. Hjemmelaget hadde ballen og koste seg, men allerede etter fem minutter måtte Paolo De Ceglie kaste inn håndkleet. Det lignet mistenkelig på en muskelskade på baksiden av låret, og Aosta-gutten ble erstattet av Martin Caceres.

Det skulle dog ikke sette Juventus tilbake, hvertfall ikke med det første. Åtte minutter var passert, da Andrea Pirlo slo en nydelig ball over Lecce-forsvaret, i beste Pirlo-stil. Der kom Marchisio på et av sine mange løp, og headet ballen ned i lengste hjørne. Hans niende for sesongen, det andre med hodet.

Lecce trengte poeng for å henge med Genoa i nedrykkskampen dem i mellom, men de hadde store problemer med å få til noe som helst konstruktivt på Juventus Stadium. Marchisio var virkelig heit, og burde definitivt ha fått notert en målgivende pasning kort tid etter målet, men Arturo Vidals skudd snek seg såvidt på feil side av stolpen.

Marchisio hadde nok et skuddforsøk like etter dette, men det gikk utenfor mål, og Quagliarella lurte seg unna offside på vakkert vis, men linjedommeren vinket – feilaktig – for offside.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, en ledelse som kunne – og kanskje burde – vært større.

Også i den andre omgangen var det Juventus som tok initiativ, og da Juan Cuadrado fortjent fikk se sitt andre gule kort etter 51 minutter, så det virkelig lyst ut.

Vidal og Quagliarella fikk gode muligheter, og spesielt førstnevnte skulle ha doblet ledelsen for Juventus’ del. Ballen ville imidlertid ikke inn, og Conte valgte etterhvert å bytte ut begge spissene sine. Matri og Del Piero inn.

Matri var tydelig klar for å vise seg frem, og han jobbet fram en god sjanse for seg selv, kort tid etter å ha blitt byttet inn. Skuddet fra skrått hold ble dessverre reddet.

Juventus hadde kontroll og trillet ball i andregir, men så skjedde det ingen hadde forventet. Et tilbakespill fra Barzagli til verdens beste keeper, et dårlig touch, og vips var Andrea Bertolacci der. Romagutten kunne trille ballen inn i det åpne buret. 1-1.

Juventus prøvde desperat å komme tilbake i førersetet, men klarte det ikke. Kampen endte likt, og Milan kunne med det ta innpå med to poeng, etter deres 2-0-seier hjemme mot Atalanta.

Den tjukke damen har kanskje trukket pusten dypt, men hun er ikke igang helt ennå. Heldigvis.

Postet i