Juventus - Lecce 02.05.2012 kl.20.45

Tre kamper. To seire. En Scudetto. Alle vet hva det dreier seg om når Lecce onsdag kveld gjester Juventus Stadium.

Før jeg begynner må jeg bare påpeke at det ikke er spesielt lett å skrive om neste kamp, rett etter nyhetene om Alexander Dale Oens tragiske bortgang. En fantastisk personlighet og idrettsutøver som har betydd svært mye for norsk idrett. Hvil i fred, kjære Alexander.
—-

Etter en formidabel rekke med kamper, har Juventus snudd de fleste profetier på hodet, og topper fremdeles Serie A bare tre runder før slutt. Åtte strake seire og en målforskjell på ufattelige 23-1 sier egentlig det meste. At man har møtt lag som Napoli, Inter, Lazio, Roma og Palermo gjør det spesielt imponerende – Juventus er i kanonform!

Laget har slått de fleste rekorder som er å slå hva angår kamper uten tap, og står for øyeblikket med 36 Serie A-kamper uten tap, én av disse fra forrige sesong. Men, og dette er et stort men: Serie A er på langt nær avgjort. Milan er fortsatt med i kampen om Lo Scudetto og ligger kun tre fattige poeng bak. Juventus leder dog på innbyrdes oppgjør, noe som betyr at Milan må ta minst 4 poeng mer de resterende kampene for bli seriemestere. For Milan gjenstår Atalanta, Inter og Novara, alle på San Siro. Juventus tar på sin side imot Lecce, før turen går til Trieste (!) for møtet med Cagliari. Det hele avsluttes med Atalanta på hjemmebane den 13. mai. Den kampen blir forøvrig etter alle solemerker den siste seriekampen til en viss legende i Juventus.

Lecce ligger plassert tredje sist på tabellen og kjemper om å beholde plassen i øverste divisjon. Kun ett poeng foran ligger Genoa som for tiden inne i en fryktelig dårlig periode. Det gir håp for Lecce, som dermed har ekstra grunn til å levere et godt resultat i Torino. Innsatsen kan dog vise seg forgjeves, da Lecce ryktes å ha spillere innblandet i bettingsaken som rulles opp for tiden.

Innbyrdes har Juventus historisk sett et godt tak på Lecce i Torino. De har møtt hverandre 15 ganger, noe som har resultert i elleve seiere, tre uavgjorte og kun et tap. Det har også ofte blitt scoret mange mål mot Lecce, og i hele 7 av kampene har Juve scoret mer enn tre mål. Sist sesong ble det en komfortabel 4-0 seier, en seier hvor Melo, Aquilani, Quagliarella og Del Piero gjorde målene. Del Pieros mål førte også til utligning av Bonipertis tidligere rekord på 178 Serie A-scoringer i Juventus. Bortemøtet denne sesongen endte 1-0 til Juventus etter scoring av Alessandro Matri.

Lecce vil stille uten Serse Cosmi på benken i morgendagens kamp. I tillegg til vil midtstopper Andrea Esposito måtte stå over etter det røde kortet sist mot Parma. Det betyr at Lecce ventes å stille noenlunde slik:

Benassi; Oddo, Miglionico, Tomovic; Cuadrado, Giacomazzi, Blasi, Delvecchio, Brivio; Di Michele, Muriel

Muriel, Cuadrado og Di Michele er spillerne det er verdt å se opp for. Di Michele står med 11 scoringer – mer enn noen Juventusspillere – og kan sammen med de andre nevnte by på farlige kontringer imot.

Juventus stiller uten store fravær til denne kampen. Matri returnerer fra suspensjon, mens Del Piero og Quagliarella begge antaglivis er klare etter småproblemer med fysikken. Simone Pepe er derimot usikker ettersom han sliter med en vond ankel. Det forventes derfor at Conte stiller omtrent slik:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Quagliarella, Vucinic

Laget forventes å stille relativt toppet og i 3-5-2 formasjon. Det er mulig Caceres går inn for Lichtsteiner, men ellers er nok startoppstillingen forholdsvis spikret. Matri for Quagliarella er også en mulighet. For Juventus er Barzagli, Vidal, Marchisio, De Ceglie og Giaccherini alle en kamp unna suspensjon, ellers er det lite annet å rapportere om.

Vidal ble nettopp kåret til aprils beste spiller på Juvenorge, og er nok sammen med Vucinic, Pirlo og resten av Juve veldig lysten på å fortsette den fine trenden. Juventus kommer til å manes ut på banen av Conte med den innstillingen at Lecce skal feies av banen. De har bedt om støtte fra hjemmefansen på fantastiske Juventus Stadium foran denne kampen, og kommer garantert til å la seg motiverte av den utsolgte arenaen med engasjerte supportere.

Ellers er det verdt å få med seg at Paolo Valeri skal dømme kampen. Juventus har seks poeng av seks mulige med han som dommer denne sesongen. 1-0 borte mot Siena og 2-1 hjemme mot Udinese. Lecce har på sin side; fire poeng av seks mulige. 1-0-seier borte mot Cesena og 0-0 mot Bologna. Kampen vises på Canal+ Sport 3, kommenteres av Øyvind Johannesen, og sendingen starter klokken 20.40. Det er bare å spikre seg!

Fooooorza la magica Juve!

Postet i