Ingen velkomstpakker fra Juventus

Det har vist seg svært vanskelig å få tak i årets velkomstpakker. Så vanskelig at jeg til slutt valgte å kaste inn håndkledet. Her følger en forklaringen på hva og hvorfor.

I ekte italiensk ånd er det ikke alt som fungerer like god i Juventus Club Doc. Mens vi stort sett har skaffet billetter med enkelhet, har det vist seg langt vanskeligere å få tak i velkomstpakkene deres. Her følger forklaringen:

Velkomstpakkene var ikke klare før rundt nyttår

Juventus annonserer når årets velkomstpakker er klare for henting. Dette ble gjort like før rundt nyttår i år. Første opplag med pakker ble tømt på rekordtid, og neste opplag lot vente på seg til slutten av februar. Spørsmålet er om innmeldelsen i supporterklubben har vært rekordstor i år, eller om Juventus ikke har planlagt produksjonen godt nok. Neste opplag forsvant også innen få dager.

Pakkene må hentes med privat kurér i Italia

Etter at neste opplag ble annonsert rundt mars, tok jeg kontakt med en rekke logistikkselskaper. Etter å ha sammenlignet pris, endte valget på UPS. Etter et par dager i telefonen, klarte jeg omsider å opprette nødvendige forsendelsebrev, tollklarering og pakkekvittering med navn, info og forsendelseadresse. Dette ble bekreftet at var korrekt av Juventus.

Juventus krever fastsatt utstedelsesdato på bestemte tidspunkt. Mellom 15:00 -17:00 mandag til torsdag for å være nøyaktig. Vi fikk bekreftet tid hos Juventus og fikk kranglet oss til prioritet hos UPS. Så langt, så bra. Kalenderen viste rundt begynnelsen av Mars på dette tidspunktet.

Juventus går tomme igjen

Til tross for bekreftelse på både tid og tilgjengelighet, gikk Juventus nok engang tomme for pakker et par dager før de skulle hentes. Det tyder på at de ikke har oversikt over egen varebeholdning engang. Etter å ha avbestilt hos UPS, var det bare å vente på mer informasjon fra Club Doc. Nok en gang ville det ta “en stund å produsere nytt materiale”.

Juventus annonserer omsider nye pakker

Juventus annonserte at nye velkomstpakker var på vei inn til 16. April. April har vært en hektisk måned for meg personlig. Med eksamensperiode som begynner i morgen og varer til slutten av måneden, har det vært dårlig med tid til å prioritere supporterklubben. Kontorene til Club Doc har forøvrig også vært stengt mellom 25. april og 1. Mai.

Velkomstpakkene består av et flagg

Til tross for at velkomstpakkene nok virker spennende på papiret, består de bare av et flagg. Sånn sett føles det ikke helt bryet vært å bruke mange flere timer på å få pakka til Norge. Her i Norge må pakka åpnes, fordeles, ompakkes og postlegges, enten av oss eller et firma som Bring. Kort sagt har jeg hverken lyst eller tid til å bruke så mye mer tid på dette. Jeg har brukt alt for mange timer med Mail-skriving og i telefon på dette alt.

Hvor saken står nå

Kontingenten til Juventus Club Norge ble satt til 179,- kroner i år. Av dette har 14 euro, tilsvarende 115,- kroner på innbetalingstidspunktet, gått til Juventus selv. Vi har også utgifter i sammenheng med overføring av pengene til Italia. Det betyr at vi står igjen med ca. 50,- kroner på hvert medlem.

Juventus Club Norge fremlegger forøvrig revidert regnskap på supporterklubbens årsmøte. Informasjon rundt dette kommer straks.

Vårt forslag er at disse pengene gis som en donasjon til oss. Supporterklubben er non-profit, så de vil gå til kontinuerlig drift. Tanken å tilby en egenprodusert velkomstpakke til neste sesong. Da tenker vi blant annet å trykke opp en praktisk reisehåndbok og en blekke med Le Stelle Bianconeri, som publisert her på Juventus Norge. Vi tar gjerne imot innspill på alternativer.

Dette er vårt første år i drift. Til tross for at vi stort sett har fått løst alt av problemer for dere, viste dette seg som litt i vanskeligste laget for en stakkars student. Vi ber om forståelse for dette. Med erfaringer fra første driftsår, vil neste år forhåpentligvis gå langt enklere.

Det er forøvrig helt fantastisk at vi sammen har klart å skape en norsk supporterklubb. Jeg ønsker å takke dere alle for å gjøre dette mulig. Dette har vært min personlige målsetning helt siden Juvenorge.com ble startet i Januar 2008. Hvem vet hvor vi er om nye tre år?!

På vegne av meg selv og resten av styret,
Styreleder Thomas Maurstad Larsson

Postet i