Cesena - Juventus 24.04.2012 kl. 1800

Juventus gjester Cesena og Dino Manuzzi for kampen som egentlig skulle blitt spilt for snaue halvannen uke siden, men som naturlig nok ble utsatt etter Morosinis tragiske bortfall. Etter søndagens nedsabling av Roma er tittelkamp i laget fra Torinos hender og nå venter tøffe kamper mot lag som tilsynelatende skal være enkel match. Men som vi alle vet er det nettopp mot slik motstand at Contes menn har feilet tidligere denne sesongen.

Cesena har slitt stort sett hele sesongen og går mot nedrykk til Serie B om ikke noe helt spesielt skulle skje på slutten. De har riktig nok ikke tapt på de siste fem kampene, men har til gjengjeld heller ikke vunnet siden Novara ble slått hjemme i slutten av januar. Det er med andre ord statistisk sett ingen stor fare for at Juventus’ rekke med ubeseirede kamper skal stanse i morgen, men kun seier er riktig nok godt nok om man skal holde dampen oppe mot seriegull.

Høstens oppgjør endte med 2-0 seier til vertene hjemme på Juventus Stadium, to sene scoringer av Marchisio og Vidal sørget for de tre poengene og forhåpentligvis må vi ikke vente like lenge i morgen før avgjørelsen faller.

Juventus på sin side damper mot seriegull og den siste tidens form har vært formidabel. Kun få lag i Europa kan vise til slikt spill og slike resultater når det ene topplaget etter det andre har fått smake Contes maskineris utholdenhet og kynisme. Senest på listen over slaktofre var Roma som hadde tapt kampen allerede før halvtimen da Vidal og Pirlo hadde gitt hjemmefansen en fantastisk start kampen med henholdsvis to og ett mål.

Men trygg på seriegull er man så absolutt ikke enda, før den tiden skal i tillegg til Cesena også en rekke andre lag på nedre halvdel bekjempes, og det er lettere sagt enn gjort.

Quagliarella er ute med suspensjon etter gult kort mot Roma, og Elia tar hans plass på benken. Utover det er det lite sannsynlig at det skjer allverdens til endringer. Matri ventes å steppe inn i midtspissrollen og håper å gjenta bedriften fra tilsvarende oppgjør i fjor da han stod for to mål i 2-2 kampen.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Caceres, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Matri, Vucinic

Både Iaquinta og Mutu er ute for Cesenas del. Utover dette mangler midtstopper Von Bergen, Pudil, Martinez – som også er på utlån fra Juventus – og Martinho. Dermed er det sannsynlig at Beretta stiller med følgende elleve fra start:

CESENA (4-3-1-2): Antonioli; Comotto, Moras, Rodriguez, Lauro; Guana, Arrigoni, Parolo; Santana; Malonga, Renella

Kampen går av stabelen klokken 18, før det er full runde i Serie A gjennomført for de av dere som har fri eller ledig tid på dagtid. Jakten på scudetto fortsetter i morgen, og Canal+ stiller selvsagt med bilde og kommentering ved Øyvind Johannessen.

Forza Juve!

Postet i