Børs: Juventus - Roma

Med seier og et ørlite forsprang på toppen av tabellen er moralen på topp i Juventus om dagen, og det viste seg gjennom spillernes prestasjoner og ro på banen hvor det var midtbanespillerne som nok en gang skulle stå bak målene med en chilener i spissen.

Gianluigi Buffon – 6.5

Stakkars, Buffon. Blir nok en gang knapt nok satt på prøve og det går langt mellom de gangene han trenger å gjøre annet enn å trille ballen videre til sine forsvarskolleger. Trygg og god med ball i bena som rene sweeperen.

Andrea Barzagli – 6

Roma har veldig lite å by på og Barzagli & co stopper det som kommer uten særlige problemer. Trygt og godt, det også i pasningsspillet.

Leonardo Bonucci – 6.5

Stort sett samme som sin makker. Vinner mye dueller og står godt i fireren, samtidig viser Bonucci flere gode iniativ offensivt når han forserer ledd og trer opp i mellomrom eller bakrom. Oser av selvtillit, og var fin med maske.

Giorgio Chiellini – 6

Defensivt er det veldig trygt, et par flotte oppofrende taklinger og veldig god i hodespillet. Kontrollert og godt og tredde nesten igjennom Del Piero på slutten av andre omgang. For et forsvar vi har, som holder nullen for sjette gang på de syv siste kampene i Serie A. Smått utrolig.

Stephan Lichsteiner – 6

Med ball i bena blir det mye enkelt og kontrollert, men det er slik vi vil ha det fra sveitseren. Tilbyr en bredde og ro på høyresiden i angrepet som nok er mye av nøkkelen til at Romas midtbane ikke klarte å henge med store deler av gårsdagens kamp. Gode bevegelser!

Arturo Vidal – 8.5

For en åpning på kampen av Vidal! Setter inn to fantastiske mål før åtte spilte minutter hvor han viser reportoaret sitt i avslutningsfasen. Utover det som alltid veldig god defensivt og også rolig og kontrollert med ball fra start til han byttes ut til fordel for Giaccherini.

Andrea Pirlo – 7

Mirakuløst god og får i dag også målet sitt. Det måtte nok en dødball til for Pirlo, hvor han riktig nok fikk registrert spillemål ettersom Curci vant første duell, i den andre var det dog ingen tvil. Regisserer spillet og fortjener så utrolig mye ros for den rollen han utgjør i laget.

Claudio Marchisio – 7.5

Også Marchisio har en fantastisk dag på jobben, hvor han også endelig får målet. Ellers er det solid tvers igjennom fra Il principino som er god i alle spillets faser.

Paolo De Ceglie – 6.5

Ny flott kamp fra De Ceglie som til tross for unøyaktighet i innleggene befester sin posisjon som en av de beste venstrebackene/vingbackene i ligaen om dagen. På samme som Lichtsteiner er hans bredde i spillet livsviktig for måte Juventus kontrollerer kampen på.

Fabio Quagliarella – 6

Jobber og står på og er god i banespillet. Får dessverre ikke verken mål eller assist, men en god kamp totalt sett.

Mirko Vucinic – 8

Igår var han stor, virkelig stor. Til tross for noen slappe balltap innledningsvis har han stort sett en finger med i det meste som foregår foran Stekelenburgs boks. Ingen mål ble det, men nest-assist til Vidals første, assist til Vidals andre, gjennomspillet til Marchisio da Romas keeper forårsaket straffe og senere en herlig demping før Marchisio satt inn dagens fjerde er fasiten. Med andre ord, Vucinic gjorde det veldig godt mot sine tidligere lagkamerater.

—-

Marco Borriello – 5.5

Kommer inn tidlig i andre omgang, men vi ser likevel ikke stort til Borriello som dessverre kom inn i en periode hvor de fleste følte kampen var ferdigspilt.

Alessandro Del Piero – 5.5

Også Del Piero fikk dessverre ikke særlig mye å jobbe med da ballen for det meste ble trillet i de bakerste ledd siste halvdel av den andre omgangen.

Emanuele Giaccherini – 5.5

Gjør det han skal på slutten og kommer også til en god avslutning uten at det ble tellende resultat.

Postet i