Juventus - Roma, 22.04.2012, kl. 2045

Kanskje siste gang man får se Del Piero møte Totti, to verdens største klubblegender. Søndag er det duket for Juventus – Roma på Juventus Stadium, det ene laget jakter Scudetto, det andre jager den siste Champions League plassen.

Etter at forrige runde ble utsatt grunnet det tragiske dødsfallet til Piermario Morosini er det nå nesten to uker siden lagene sist har spilt en offisiell kamp. Nå er det klart for en forrykende serieinnspurt. Seks kamper skal spilles på 22 dager og det er bare ett poeng mellom Juventus og Milan, man vil knapt rekke å trekke pusten mellom slagene.

Juventus er ubeseiret, og om noen hadde sagt før sesongen at Juventus ville lede serien og ikke ha tapt en eneste kamp i slutten av april er det nok ikke mange som ville våget å tro på det. Når det er sagt så er det alle uavgjort resultatene, 14 i tallet som er med på å gjøre serieavslutningen til en triller av de sjeldne. Juventus er laget med flest uavgjortresultater i Serie A, og ett av de kom rett før jul mot helgens motstander. I bortekampen mot hovedstadslaget i desember ble det 1-1, etter mål av De Rossi og Chiellini. Mange husker nok den forferdelige tabben til Vidal på 1-0 målet, da han bommet på ballen på streken. Samme mann var også skyldig i straffen Roma fikk i andre omgang, men duellen Totti mot Buffon var det Juventus målvakten som gikk seirende ut av. Selv om det ble uavgjort mellom lagene i høst er det dog unntaket fremfor regelen for Roma. Laget har færrest uavgjortkamper denne sesongen med sine fem. Det er kanskje beskrivende for sesongen deres som helhet da laget har vært svært varierende, men de er fortsatt med i kampen om tredjeplasssen.

Juventus har vunnet og vunnet den siste tiden, og spillet har i store perioder vært svært imponerende. Med fem seire på de fem siste kampene mot sterk motstand er det nå helt opp til laget selv å ta hjem scudettoen.

Roma på sin side har som hele sesongen vært en berg- og dalbane, men det skal sies at det stort sett er på bortebane det har vært langt mellom oppturene. Etter jul er det kun Palermo som er blitt slått borte fra eget gress.

Quagliarella ble i dag sagt å være usikker før kampen i morgen, men utover det er troppen er frisk og rask. Contes største utfordring vil bli å velge hvem som skal sitte sammen med Krasic og Elia på tribunen. Det har blitt variert i taktikken denne sesongen, hvor 4-3-3 og 3-5-2 har vært de mest anvendte. Man kan vel si at begge har fungert i og med at laget fortsatt har tilgode å tape. Dersom Bonucci spiller vil det bli med maske etter at han fikk en trøkk i kampen mot Lazio.

For Roma er det noe verre. Burdisso og Juan er begge fortsatt ute med skade, og det er blitt spekulert i om De Rossi vil ta plass ved siden av Heinze i midtforsvaret. En posisjon han forøvrig også spilte i kampen rett før jul. Simon Kjær har vært alt annet enn overbevisende denne sesongen, så det er lov å håpe at han tar den plassen. På topp er nok Osvaldo selvskreven etter at den argentinsk fødte spissen har scoret fire mål på de siste fem kampene.

Potensiell lagoppstilling Juventus:
Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Vidal, Pirlo, Marchisio; Pepe, Matri, Vucinic

Potensiell lagoppstilling Roma:
Stekelenburg; Rosi, Kjær, De Rossi, Angel; Pjanic, Gago, Marquinho; Totti; Osvaldo, Lamela

Som alle andre vil Roma gjøre alt for å vinne dette oppgjøret. Ikke bare er det alltid viktig å slå Juventus, men de jakter som sagt en utrolig viktig CL-plass.

Del Piero har vært svært viktig for Juventus de siste rundene, vi skal ikke se bort i fra at han igjen kan bli matchavgjørende. For et Juventus mannskap uten all verdens erfaring med tittelrace vil spillere som Buffon, Pirlo og Del Piero bli viktigere enn noen gang.

Drømmen om gull i Serie A lever i beste velgående, kun seier er godt nok!

Kampen sendes på Canal9, Canal+Sport3 og Canal+SportExtraHD, Espen Ween tar seg av kommenteringen.

Forza Juve!

Postet i