Børs: Juventus - Lazio

Juventus vinner 2-1 i en kamp hvor seiersmarginen kunne, og burde vært langt større. Et ineffektivt Juventus, en svært god Marchetti og et svært effektivt Lazio gjorde kampen langt mer nervepirrende enn nødvendig. Heldigvis har Juventus en konge, en mann for de store anledninger; Alessandro Del Piero.

Gianluigi Buffon – 6.5

Lite å gjøre for Buffon om dagen, Lazio hadde tre skudd på mål hvorav ett gikk inn. Headingen fra Mauri i slutten av første omgang var det lite han kunne gjøre med.

Stephan Lictsteiner – 5.5

Defensivt er det ikke noe å si på sveitserens bidrag mot gamle lagkammerater. Offensivt derimot var det skuffende. Skaffet seg rom, hadde gode løp, men avslutningsferdighetene er ikke i nærheten av hva hans høyreback- kollega har vist. Burde hatt mål.

Andrea Barzagli – 6

En kamp på det jevne fra stopperkjempen. Har et par viktige involveringer, og solid i pasningsspillet. Må nok dele skylden for målet sammen med Bonucci.

Leonardo Bonucci – 6

Som sin makker, har dog sett mer komfortabel ut i trebacks-linje den siste tiden. Gir alt noe nesen hans i dag er synelig bevis på.

Giorgio Chiellini – 5.5

God defensivt, ikke så mye å skrive hjem om fremover. Det er ikke noe å si på viljen, men ferdighetene står ikke til samme karakter. Får ett gult kort, kanskje noe heldig at han ikke får to.

Arturo Vidal – 7.5

Svært frisk i første omgang, men forsvinner litt utover i kampen. Banens beste pasningsspiller, med en suksessrate på 95%. Traff på sin ene crosser, og 8 av 9 langpasninger. Midtbanekrigeren skapte også trøbbel for Lazios sisteskanse, ikke minst med skuddet fra egen banehalvdel.

Andrea Pirlo – 8.5

Juventus’ beste spiller. Fantastisk assist på målet til Pepe, og kunne fort fått flere om laget hadde vært mer produktive foran mål. 100% uttelling på langpasninger er mildt sagt imponerende.

Claudio Marchisio – 6.5

Sliter fortsatt med å finne høstformen, men er en del av midtbanen som totalt overkjører Lazio i første omgang. Involvert i flere av Juventus sine målsjanser.

Simone Pepe – 7

For et mål! Pepe kom endelig på scoringslisten igjen, og det med ett av de peneste målene som har blitt scoret denne sesongen. Var frisk, løp mye og som resten av laget hadde han en god første omgang. Dog stod ikke spillet i stil med målet, og spesielt innleggene må forbedres. Blir byttet ut i andre omgang etter å ha falt mer og mer ut av kampen

Fabio Quagliarella – 6

Fikk 90 minutter på banen, men klarte ikke å omsette noe i mål. Positive offensive bevegelser, og linker bra opp mot de andre spillerne. Pådrar seg et unødvendig gult kort.

Mirko Vucinic – 5.5

Som for Quagliarella så er det ikke de offensive bevegelsene som mangler, men når man spiller i over 70 minutter, bør man i det minste klare å sette minst ett skudd på mål.

——-

Alessandro Matri – 6

Kommer inn sammen med Del Piero, men gjør ikke mye verken positivt eller negativt. Totalt 9 ballberøringer på snaue 20 minutter er ikke mye å skryte av.

Alessandro Del Piero – 7.5

Ord blir fattige. Denne mannen slutter aldri å imponere, og i sin kamp nummer 700 setter han inn et ufattelig viktig mål. Og måten han nærmest legger seg ned som regista mot slutten av kampen, og slår lissepasninger fremover er nydelig å se på. Det er bare å ta av seg hatten, bøye seg i støvet og nyte øyeblikkene han har på banen for tiden.

Emanuele Giaccherini – I/G

Får de siste ti minuttene på banen, uten å vise seg nevneverdig frem.

Postet i