Juventus - Lazio, 11.04.2012, kl. 2045

Lazio jager den siste Champions League-plassen og er avhengig av en seier i Torino for å holde på forspranget til sine konkurrenter oppe, et forsprang som de skaffet seg forrige runde da Napoli ble slått 3-1 på Olimpico. Morgendagens affære vil nok bli flere hakk verre, Juventus jager sin første Scudetto siden 2005/2006 eller 2002/2003 om Moratti får bestemme. Det kommer til å bli glovarmt!

Juventus har enda ikke tapt denne sesongen, og til tross for de mange uavgjortresultatene – 14 i tallet – passerte man Milan påskeaften med sin seier borte mot et svakt Palermo-lag. Milan tapte sin kamp hjemme mot kriserammede Fiorentina forrige helg, etter scoringer av Jovetic og Amauri, som vi alle vet er på utlån fra nettopp bianconeri. Alt ligger i Juventus’ hender og den siste tidens enorme resultater hvor man har slått Fiorentina, Inter, Napoli og Palermo på rekke og rad er alt i Contes mannskaps hender eller føtter om du vil.

Lazio vant som sagt en vital seier forrige helg, men formen har likevel vært svært varierende den siste tiden. Uten Miroslav Klose sliter laget med å putte ballen bak motstandernes keeper og det har ført til hele tre tap på de siste fem. Og lagets prestasjoner på bortebane er ikke allverdens med åtte tap på ti kamper. En av seirene kom riktig nok “borte” mot Roma. Men som vi alle vet, statistikk har ikke svaret på alt, kampen skal spilles og det er ikke smågutter som kommer på besøk for å si det mildt.

Conte ventes å starte i 3-5-2 nok en gang, men kan bli nødt til å gjøre enkelte forandringer grunnet Bonucci (sykdom) og Marchisios (en liten skade) problemer etter påskehelgen. Om begge to ikke rekker kampen tar Caceres plass i forsvaret, mens Giaccherini eller Padoin går inn på midtbanen, skal vi tro italienske medier. De Ceglie som ble hvilt på La Favorita er høyst sannsynlig en kandidat til å ta Estigarribias plass på venstrekant og utover det vil nok Juventus stille som vanlig med visse roteringer på topp.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Matri, Vucinic

For Lazios del fører skader på Dias, Stankevicius, Lulic og Klose til at Reja vil bli nødt til å gjøre enkelte justeringer fra forrige helgs kamp. Cana kan erstattes av krigeren Brocchi om han ikke er helt klar, mens Gonzales kan bli nødt til å steppe inn for Hernanes. Ikke bli overrasket om følgende elleve tar turen ut på matten i morgen kveld.

LAZIO (4-2-3-1): Marchetti; Konko, Diakite, Biava, Radu; Brocchi, Ledesma; Candreva, Mauri, Gonzales; Rocchi

Det meldes om fint vær når kvelden gjør sitt inntog og godt over 10 grader. En del regn på formiddagen gjør banen perfekt for en ny seier og fortsatt ledelse i Serie A.

Juventus vant i Roma mot Lazio i høst, hvor eneste målgjører var Simone Pepe etter et innlegg fra Matri. Også tilsvarende oppgjør sesongen før ble vunnet 1-0 etter mål av nevnte Pepe, mens Krasic og Chiellini sikret tre poeng og 2-1 seier når Del Neri vant forrige gang de blå fra Roma var på tur til Torino.

Det vil bli nok en flott ramme rundt kampen og flere nordmenn på tribunen sørger for god representasjon fra Norge. Om du ikke er like heldig kan du selvsagt få med deg oppgjøret fra stolen her i landet. Canal+ Sport 3 sender kampen med Øyvind Johannessen som kommentator. 2045 er det avspark, be there!

Om ikke en kort analyse var nok kan du høre mer preview i Juventus Norges podcast fra 9. april hvor tre utvalgte tar for seg Palermo-kampen, og morgendagens oppgjør med enkelte øvrige innslag. Hør innslaget her.

Forza Juve!

Postet i