Palermo 0 - 2 Juventus

Etter at Fiorentina vant over Milan tidligere på dagen, hadde Conte og hans mannskap all verdens mulighet til å innta førsteplassen i Serie A med en seier borte mot Palermo.

PALERMO: Viviano; Munoz, Milanovic, Labrin; Pisano, Migliaccio (Bacinovic 73’), Barreto, Della Rocca, Acquah (Budan 62’); Ilicic (Vazquez 82’), Miccoli

JUVENTUS: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Caceres, Vidal (Pepe 82’), Pirlo, Marchisio, Estigarribia; Vucinic (Matri 67’), Quagliarella (Del Piero 77’)

Dagens første sjanse kom like etter det første minuttet da Quagliarella ble spilt gjennom Palermoforsvaret. Han fikk med seg ballen, men et dårlig touch på vendingen gjorde at hjemmelaget kunne gripe inn og klarere.

Det var et bra tempo i løpet av det første kvarteret, og nå hadde Juventus kommet til en kjempesjanse. Klikk-klakk-spill langs venstrekanten ga tilslutt Quagliarella en nydelig luke mot mål. Spissen valgte å avslutte på første stolpe, men skuddet gikk like utenfor mål.

Juventus fortsatte å presse fremover. Vucinic fremprovoserte nok en stor mulighet da han presset Milanovic og Viviano til å rote vekk ballen i hjemmelagets egen sekstenmeter. Vucicic fikk lagt inn en fin ball på tvers av målet, men ingen Juventusspillere var våken nok til å snappe den opp.

Palermo kom til en sjelden mulighet gjennom Ilicic på en kontring etter et Juventusangrep. Sloveneren driblet seg fint nedover høyrekanten, men godt stopperspill av Bonucci stoppet angrepet.

20 minutter spilt, og dagens første virkelige store sjanse. Vucinic lobbet en perfekt ball mellom Palermoforsvaret og Viviano. På vei inn i feltet kom Caceres i god fart og prøvde seg på en frekk volley. Dessverre fikk dagens høyrekant dårlig kontakt med ballen og avslutningen gikk utenfor mål.

Hjertet satt nok høyt i halsen på Bortolo Mutti da Milan Milanovic gikk ned for telling etter å skallet hodet i Estigarribia. Det gikk verst utover Parlermospilleren som ble båret ut av banen med blod i ansiktet. Det gikk heldigvis bra med begge, og etter et par minutter var de på banen igjen.

Mens klubblegene behandlet de skadede, hadde Pirlo rukket å lade kanonen. Han løsnet et godt skudd fra 25 meter og Viviano måtte svare med en god redning for å holde på nullen. Et par minutter senere fikk Pirlo skutt nok en gang fra avstand, men også denne gangen klarte Vivano å få kontroll på skuddet.

Etter hvert som omgangen gikk mot slutten, kunne Juventus nyte lange perioder med ballbesittelse uten å bli plaget av hjemmelaget. Det skulle faktisk gå hele 45 mutter og 35 sekunder før Palermo fikk løsnet sitt første skudd for dagen.

0-0 til pause.

I åpningsminuttene var det mye klabb og babb foran mål for Juventus sin del. Uten om et skudd fra Vidal etter 50 minutter, var det lite som passerte sekstenmeteren til hjemmelaget. Det skulle snart endre seg da Marchisio vant et hjørnespark ti minutter etter hvilen: Pirlo slo som vanlig inn en god ball fra hjørneflagget. Inne i boksen ventet en haug av Juventusspillere. Bonucci ruvet høyest og fikk stanget til ballen. Headingen gikk utagbart forbi Viviano og via stolpen før den gikk i mål. 0-1!

I mangel på bedre alternativer, ble det også i denne omgangen løsnet flere langskudd. Vucinic traff godt i sitt forsøk, mens Marchisio siktet bokstavelig talt mot stjernene da han ladet skuddfoten.

Miccolo ville også at Palermo skulle være med på leken. Han tok ansvar selv og var farlig frempå da han kom på et løp inn i feltet. En blanding mellom et skudd og innlegg var ikke langt unna et mål for kapteinen.

Dagens første bytte ble Alessandro Matri mot Vucinic, og byttet skulle ta effekt ganske kjapt. To minutter etter at han var kommet inn var Matri allerede godt plassert på sekstenmeteren da han fikk ballen. Innbytteren spilte ballen videre til Quagliarella som fyrte ballen kaldt og rolig nede ved stolperoten! 0-2!

Stemningen økte betydelig da Del Piero begynte å gjøre seg klar til å komme inn for målscorer Quagliarella. Et par minutter etter innhoppet forsøkte legenden seg på akrobatiske takter foran mål. Forsøket endte opp som en pasning til en offsideplassert Marchisio. Del Piero lekte seg til en ny sjanse like før slutt etter å ha lurt vekk et par mann i feltet. Viviano reagerte kjapt, og reddet godt med en lang fot.

Juventus kunne ro inn en velfortjent seier etter 93 minutters spill og dermed innta førersetet i kampen om lo Scudetto.

Forza Juve!

Postet i