Juventus 2 - 0 Cesena

Det ble som ventet en tålmodighetsprøve å møte Cesena i Torino i dag. Gjestene la seg lavt og satset på 0-0. Det måtte et lite stykke magi til fra Marchisio for å få hull på byllen og et lite stykke magi fra dagens dommer for å doble ledelsen.

De to lagene stilte slik fra start,

Juventus
Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Vidal, Pazienza, Marchisio; Pepe, Matri, Vucinic

Cesena
Antonioli; Rossi, von Bergen, Rodriguez, Lauro; Ghezzal, Parolo, Guana, Martinho; Mutu, Bogdani

Ingen overraskelser fra Conte altså, unntatt at det ikke kom noen overraskelser, mens Cesena like godt kunne ført opp alle 11 i forsvarsrekka.

Fra første spark på ballen tok Juventus initiativet i kampen. Anført av en aggressiv og overraskende ballsikker midtbane kjørte hjemmelaget kombinasjoner over hele motstanderens banehalvdel. Sjøhestene hang rett og slett ikke med, og kun angripere i offside og dårlig avslutninger gjorde at de ikke lå under tidlig i kampen.

Arrigonis menn kom seg utover i omgangen og det massive presset ga seg, men det var bare Juventus det handlet om. Selv om gjestene ble mer á jour i forsvarsspillet hadde de fortsatt til gode å spille fotball på Juves banehalvdel. Det var virkelig ikke nødvendig for Buffon å møte opp i første omgang.

Etter pausen fortsatte lagene den samme dansen, Juventus presset på og stanget mot et hardt kjempende Cesena. Ting bedret seg ikke for gjestene ved at Bogdani gikk ut og Malonga kom inn. Det hjalp heller ikke så mye for Cesena at Quagliarella ble byttet inn til fordel for en tannløs Matri fem minutter ut i omgangen. Enda verre ble det da Del Piero erstattet Vucinic noen minutter etter det. De to innbytterne satte litt fart i et noe stasjonært angrep. I alle fall helt til kapteinen fikk en støvel i ansiktet og gikk ned for telling. Ti sting i fjeset fikk han betalt for syv minutter på banen, godt han ikke spilte hele kampen..

En gammel kjenning, for Cesena, Giaccherini, kom inn for Il Pinturricchio. Og uten sammenheng for øvrig var det neste som skjedde i kampen at Marchisio og Vidal småspilte seg i mellom før førstnevnte beveget seg inn til Cesenas sekstenmeter. Han fikk ballen fra chileneren, vendte bort oppasseren sin, og banket ballen ned i nærmeste hjørne. Selv ringreven Antonioli så ikke den komme. 1-0. 72 minutter.

Nå måtte sjøhestene fram og lage mål, og Arrigoni nølte ikke. Noen minutter etter baklengsen satte han inn Candreva og Eder for Martinho og Malonga (stemmer det, han som kom inn i pausen), uten at det skulle bety noe som helst. For det var i den andre enden av banen ting skulle skje.

En gjenvinning av Juventus gjorde at Lichtsteiner kunne legge inn mot en relativt umarkert Giaccherini rett foran Antonioli. Målmannen var først på ballen, og bokset den i sin tidligere lagkamerat, før de to braste sammen. Av en eller annen merkelig grunn valgte dommeren å gi gamlefar rødt kort og Juventus straffe. Siden Arrigoni hadde brukt opp alle tre byttene, måtte den ellers så solide Rodriguez ikle seg Antoniolis drakt og hansker. Vidal tok straffen og satte den trygt bak uruguayaneren, som for øvrig klarte seg fint resten av omgangen. 2-0. 83 minutter.

Tross én mann mer og alt annet enn en målmann i mål hos gjestene ble det med det for Juventus i dag. 2-0 holdt i massevis mot et særdeles ufarlig Cesena. Dermed har man svart på utfordringene fra Milan og Udinese, og beholder ledelsen i serien. Man har sågar skapt en liten luke fra topp tre ned til Lazio og Napoli på fjerde- og femteplass.

På torsdag venter Bologna i Coppa Italia, mens gutta reiser til Roma for neste serierunde.

Forza Juve!

Postet i