Lazio 0 - 1 Juventus

Skrevet av Roman Tikhonov
Lørdag 26. november 2011 kl. 23:20

Før kampen lå begge lag og knivet om første plassen, som foreløpig var lånt til Udinese som vant mot Roma på fredagskvelden. Serie A skulle likevel få en annen serieleder etter kveldskampen.

Juventus startet forsiktig mot Lazio, og det tok ikke mange minutter før hjemmelaget fikk sin første corner, som Gamle Damen hadde full kontroll på. Det kunne vi neppe si om Juve anno 2010/2011. Etter noen småskumle innlegg, lekne detaljer fra Hernandes og nervepirrende klareringer av Bonucci, fikk Lazio sin første store mulighet etter at sistnevnte bommet på ballen i egen 16-meter. Rocchi var plutselig alene med Buffon, men Italias nr1 rakk akkurat å blokkere ballens vei mot mål (med god hjelp fra Barzaglis hånd) og den gikk heldigvis ut til utspark.

Hjemmelaget fortsatt kjøret mot Juventus´forsvar, og en fantastisk redning av Buffon på skuddet til Brocchi var nok til at bortelaget skjønte alvoret: Juve gikk rett i angrep og Vucinic sendte Matri gjennom. Italieneren fosset inni boksen og kunne lett trille ballen til evighetsmaskinen Pepe som dunka kula bak Marchetti. 0-1!

Det kunne fort blitt 0-2 like etter, men Pepes forsøk ble desverre blokkert av Italias nr2 (Marchetti).

Etter sidebytte, gikk Lazio rett i strupen på bortelaget og knivet til seg flere gode muligheter der kun en magisk Buffon sto i veien. 6 minutt ut i omgangen havnet ballen hos Klose som lekent dro seg forbi venstrebacken Chiellini og slo inn til Ledesma som kunne enkelt gjøre 1-1, men en god Lichtsteiner rakk akkurat å blokkere skuddet og befeste sin posisjon som en utmerket forsvarspiller.

En time er spilt og Hernandes sto plutselig totalt umarkert på kanten av 16meteren. Brasilianeren lot seg ikke be to ganger og sendte avgårde et skudd som, heldigvis, gikk i stolpen! Returen satt Lulic rett på Buffon.

Men Juventus hadde også noen øyeblikk. 72 minutt var spilt og innbytter Giaccherini kunne gjøre sitt første for Bianconeri. Marchetti ville det annerledes og vartet opp med tidenes redning og holdt Lazio inn i kampen. Det kunne fort betydd gameover.

Med ti minutt igjen å spille, gikk lufta ut av Lazio-ballongen noe som passet bortelaget bra da de også kunne tatt seg en pause etter hardkjøret av en omgang. Det hele ebbet ut i 0-1 seier til Juve, som nå ser fryktelig sterke ut.

Funfact: Forrige sesong endte kampen også 0-1 der Simone Pepe ble matchvinner.

Juventus´ fjerde seier på rad gir hele 25 poeng på 11 kamper, noe som er gledelige nyheter for alle Bianconeri-fans. Men fokuset må rettes mot tirsdag der vi møter Napoli på Sao Paolo i en kamp der bortelaget må komponere en ny midtbane uten Marchisio som vil sone karantene. Kanskje vi vil se Pazienza mot gamleklubben?

Kampfakta:

Lazio: Marchetti; Radu, Stankevicius, Diakite, Konko; Brocchi (Gonzalez 45), Ledesma, Hernandes, Lulic (Sculli 72`); Klose, Rocchi (Cissé 65`).

Juventus: Buffon; Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner; Pirlo, Marchisio, Vidal; Vucinic (Giaccherini 66`), Pepe (Estigarribia 81`); Matri (Quagliarella 84`).