09 Vucinic


Skrevet av Simen Nordeide
Tirsdag 9. august 2011 kl.17:06

Etter fem sesonger i hovedstaden, tok Mirko Vucinic steget opp til Juventus sommeren 2011. €15m, og klubbene ble enige.

Navn: Mirko Vucinic
Født: 1. oktober 1983
Posisjon: Angrep
Nasjonalitet: Montenegrinsk
Tidligere klubber: Sutjeska Nikšić, Lecce, Roma

Mirko Vucinic viste seg frem i hjemlandet i tidlig alder for den lokale klubben Sutjeska Nikšić. 17 år gammel ble han hentet til Italia og Lecce, av Pantaleo Corvino. En mann som i ettertid har blitt hyllet for å ha hentet spillere som Vucinic, Bojinov, Ledesma, Chevanton, Jovetic, Melo, Vargas osv. til støvellandet.

Han spilte seg gradvis inn på Lecce, og i sin fjerde sesong – 21 år gammel – hadde han sin beste sesong for klubben. 19 mål ble det på 28 Serie A-kamper, og flere klubber fikk virkelig øynene opp for spilleren med tre landskamper for Serbia & Montenegro.

Det måtte allikevel et nedrykk til for at Mirko skulle forlate Lecce. I 2006 rykket klubben ned til Serie B, etter tre strake sesonger i toppdivisjonen. Til tross for at det bare ble ni mål på 34 kamper, kom Roma på banen. Hovestadsklubben betalte €3.75m for å låne spilleren, og hadde opsjon på å kjøpe halve kontrakten hans for samme pris. En opsjon som ble brukt.

Den første sesongen i Roma ble preget av skader, men i sesong to spilte han seg inn på venstrekanten i Spallettis 4-2-3-1. Han overtok også trøyenummer ni etter Vincenzo Montella. Han spilte seg inn på laget, og scoret avgjørende mål mot blant annet Milan, Lazio og Real Madrid.

Sommeren 2008 kjøpte Roma alle rettighetene til Vucinics kontrakt for hele €12m. Han gjorde sine saker godt i hovedstaden, helt fram til vinteren 2011. Formen forsvant helt og han kom på kant med klubbens supportere, og det var lite som tydet på en burgunderrød fremtid for landslagsspilleren fra Montenegro. Det verserte mange rykter om Tottenham og Juventus, før Manchester United tilsynelatende også blandet seg inn.

Det ble imidlertid Juventus som kom til enighet med Romaledelsen. 30. juli skrev Vucinic under på en fireårsavtale, verdt €3.5m per år. Han kostet €15m for Juventus.