Delneri: Juventus bytter trener

De siste ukers pressekonferanser med Delneri har alle fulgt samme spor, og raskt skiftet emne fra helgens kamp til hvor lenge han kom til å trene Juventus og hvorfor ting har gått så dårlig.

De foregående gangene har Delneri latt vær å si så mye, og sagt at han gjør sitt beste og vil fortsette arbeide sitt. I dag skal han imidlertid ha uttalt følgende på spørsmålet om han trener Juventus neste sesong:
Juventus kommer til å bytte trener, jeg har blitt informert. Jeg ønsker min etterfølger lykke til, men vet ingneting om hvem det er.

Derfra og ut snakket Delneri åpent om situasjonen, og deler av presskonferansen lød som følger:

- Føler du deg dårlig behandlet og som den skyldige for Juventus dårlige prestasjoner denne sesongen?

“Nei. Jeg arbeider for klubben, og de bestemmer om det er riktig å fortsette eller gjøre forandringer. Det viktige er at jeg er fornøyd med meg selv og arbeidet mitt. Hver av oss har rett til å gjøre og bestemme det de mener er riktig.

- Kan jeg spørre om en refleksjon over det Agnelli sa for noen uker siden, om at de nye spillerne ikke forstod hva Juventus betyr og at de gamle har glemt det?

“Jeg gjentar meg selv, alle har rett til å si det de tenker. Jeg er ikke her for å bedømme det andre sier, men det jeg selv sier og gjør. Det man må tenke på, er at de store forandringene som skjedde her forrige sommer førte til at dette ble en vanskelig sesong. Ingen kan forvente å forandre så mye som Juventus gjorde, og umiddelbart oppnå like gode resultater som man hadde fått med en gruppe som var bygget over tre til fire år. Vi kunne selvsagt ha gjort det bedre, men slik gikk det ikke. Jeg har hele tiden ment at prosessen krevde tid, men Juventus hadde ikke tid til å vente på resultater.”

- Hva er det nye Juventus?

“Det er en gruppe med spillere som trenger tid for å bli et storlag, på grunn av deres manglende erfaring fra storkamper i Italia og i internasjonale turneringer. Jeg kjenner mine spillere bedre enn noen, og mener at de kan gjøre det bedre, jobbe hardere, men vil også si at de ga alt de hadde, selv i vanskelige tider. Jeg er stolt over å ha ledet denne gruppen med spillere, og denne klubben. Stoltheten, ønsket og viljen var det som periodevis hjalp oss til gode resultater, men mangelen på ros utenfra og alt det negative gjorde ting vanskelig for oss”

- Da du ankom Juventus, hvilken målsetninger satt klubben for deg?

“Jeg ble bedt om å bygge opp igjen gruppen av spillere hvor det hadde vært store forandringer. Klubbens målsetning var hele tiden å prestere så godt som mulig, men i år var det realistisk å ikke gå for seriemesterskapet. Likevel, Juventus har en målsetning om å alltid kjempe i toppen, og vil alltid kjempe for å prøve å vinne. Noen ganger fører store forandringer til gode resultater, slik gikk det dessverre ikke i år”.

- Du er vel skuffet, føler du dette er et personlig nederlag?

“Nei, overhode ikke. Jeg takker Juventus for å ha gitt meg muligheten til å være her. Jeg har fått en viktig erfaring og vokst mye på flere områder, fått et godt forhold til spillere og lært hvordan jeg kan motivere spillere på øverste nivå, noen mange mente jeg ikke ville klare. Jeg forlot Champions League med Sampdoria for å komme til Juventus denne sesongen. Jeg vet ikke hvor mange som ville gjort det, men det ser ikke ut som mange akkurat nå. Juventus har et stort rykte, og vi prøvde, (men feilet). Jeg håper de gode trendene kan bygges videre på, og at de negative kan lukes vekk. Livet går videre, både for meg og Juventus.”

Ryktene om hvem som skal overta Juventus har svirret i flere uker, men de fleste ryktene tyder på at klubblegenden Antonio Conte, som i år har ledet Siena tilbake til Serie A på første forsøk, allerede er utpekt som hans arvtaget. Ifølge noen medier skal til og med Giuseppe Marotta and Sienas Massimo Mezzaroma blitt enig om at Conte går til Juventus.

Postet i