Cannavaro legger opp


Skrevet av Simen Nordeide
Søndag 10. juli 2011 kl.13:58

Fabio Cannavaro la i går opp som fotballspiller, fem år etter VM-triumfen i Tyskland.

Det var en tydelig rørt Fabio Cannavaro som i går informerte fotballverden om hans beslutning om å legge opp. Den tidligere gullballvinneren som har tilbragt det siste året i Al-Ahly, har tidligere spilt tre sesonger i Juventus, fordelt på to perioder, og han blir nå hyllet av Alessandro Del Piero.

“For de av oss som var på banen den kvelden i Berlin, men også for de som led med oss. Gråt og jublet. Et par meter unna, eller mange kilometer. 9. juli er ikke en hvilken som helst dato for oss italienere. Det er ingen tilfeldighet at Cannavaro legger opp på denne datoen. Kapteinen som løftet VM-troféet i været 9. juli 2006.

Jeg er veldig nær Fabio, både personlig og profesjonelt. Han har vært en flott lagkamerat, og også motstander til tider. Vi var nesten alltid til sammen i Azzurri-drakta, men også i svart og hvitt. Først to uforglemmelige seierår fra 2004 til 2006, så en siste sesong her i Torino i 2009/10.

Han var min kaptein på landslaget, jeg var hans kaptein i Juventus.

Takk for alt, Fabio. Alle som elsker fotball må reise seg og applaudere deg, akkurat som de gjorde den kvelden for fem år siden,” skriver Del Piero på sin offisielle hjemmeside.

Også Marcello Lippi har kommet ut med sine hyllester til mannen med flest kamper for det italienske landslaget.

“Fabio var en stor spiller, men først og fremst en stor mann. Han har hatt en ekstraordinær karriere, toppet med VM-gullet i 2006. Jeg snakker ofte med han, senest nå nylig. Han er veldig fornøyd med opplevelsen i Dubai, men kneet har plaget han så mye at han nå ikke hadde noe annet valg.”


Takk for alt, Fabio!